Tunceli

Tunceli'deki Alevi dedelerinden barış için açlık grevi

12:23 27 Eylül 2015 1 Yorum Var
Tunceli'deki Alevi dedelerinden barış için açlık grevi

Tunceli’de Alevi dedelerinin, çatışmalı ortamın son bulması ve "Çözüm Süreci"nin yeniden işler hale getirilerek, bölgeye "barış" gelmesi talebiyle başlattıkları 4 gün süren açlık grevi sona erdi. 

Tunceli'deki Alevi toplumunun önderleri olan dedeler, Seyit Rıza Meydanı'nda yaptıkları ortak basın açıklamasıyla açlık grevini bitirdi. 

Dedeler adına basın açıklamasını okuyan Hasan Genç, bayramların tarih boyunca barışa vesile olduğunu, kendilerinin de akan kanın durması ve barışın sağlanması amacıyla açlık grevi yaptıklarını belirtti.

Açlık grevi süresince Alevi toplumu ve kurumları ile demokrasiden, özgürlükten yana olan kesimlerin desteğini gördüklerini ifade eden Genç, şunları kaydetti:

"Aleviler olmak üzere demokrasiden yana olan Türkiye toplumunun acil bir barışı istediği gerçeği bir kez daha açığa çıkmıştır. Biz Türkiye’nin en temel sorunlarının başında Kürt sorununun geldiğine inanıyoruz. Bu sorunun şiddet ve çatışma yöntemleriyle değil, barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözüleceğine inanıyoruz. Açlık grevimizin amacı da tarafları bu noktaya çekmektir. Maalesef biz açlık grevindeyken bile birçok yerde çatışmalar yaşandı. Her iki tarafta da yaşamını yitirenlerin yanında sivil canlar da hayatını kaybetti."

Çelik, 4 günlük açlık grevini sonlandırırken barışın gelebilmesi için karşılıklı ellerin tetiklerden çekilmesini istediklerini söyledi.

Basın açıklamasına, HDP Tunceli Milletvekili Edibe Şahin ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • osmanlı 67 8 yıl önce Şikayet Et
    biraz daha devam etsinler bence
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.