Tunceli

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

18:42 10 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Tunceli ve Kars'ta düzenlenen eylemlerle Ankara'daki terör saldırısı kınandı

Ankara'daki terör saldırısı, Tunceli ve Kars'ta düzenlenen eylemlerle kınandı. 

Tunceli'de, Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda toplanan bir grup, Cumhuriyet Caddesi'ne kadar sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Grup, yürüyüş sonunda caddeyi çift yönlü olarak trafiğe kapatarak bir süre oturma eylemi yaptı. 

HDP Tunceli İl Eş Başkanı Özge Perihan Hoşoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, Ankara'da DİSK, KESK, TTB, TMMOB'un çağrısıyla düzenlenen mitingin, bombalı bir katliama hedef olduğunu söyledi.

Bombalı saldırıda onlarca insanın yaşamını yitirdiğini ve yüzlercesinin yaralandığını ifade eden Hoşoğlu, "Yaşanan bu katliamda yaşamını yitiren arkadaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Bir kez daha söz veriyoruz. Özgürlük ve onurlu bir barış için mücadelemizi daha da büyüteceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından Kışla Meydanı'ndaki Seyit Rıza Parkı'na kadar yürüyen grup, burada bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı. 

- Kars 

Ankara'daki terör saldırısı Kars ve Kağızman ilçesinde de kınandı.

Kars şehir merkezinde HDP, DBP öncülüğünde düzenlenen tepki yürüyüşüne, CHP, KESK, DİSK, Kars Devrimci 78'liler Derneği ve İnsan Hakları Derneği üyeleri de destek verdi.

HDP Kars İl Örgütü binası önünde toplanan grup, Faikbey Caddesi'nden sloganlarla yürüyüşe geçti. Atatürk Caddesi Kavşağı'na kadar yürüyen grup, burada terör saldırısında yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli, burada yaptığı açıklamada, bugünün, Türkiye için kara bir gün olduğunu ifade etti. 

Yapılan saldırıyla "inadına barış" diyen insanların katledildiğini dile getiren Özanli, katliamı nefretle kınadıklarını söyledi. 

Basın açıklamasının ardından terör saldırısını kınamak için 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, eylemlerini HDP Kars İl Örgütü binasına yürüyüşle sonlandırdı. 

Terör saldırısı Kağızman ilçesinde de İstiklal Alanı'nda DBP Kağızman İlçe Örgütünce yapılan basın açıklamasıyla kınandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.