Tunceli

Tuunceli Valisi Kaymak, yatırımları inceledi

18:19 26 Kasım 2015
Tuunceli Valisi Kaymak, yatırımları inceledi

Tunceli Valisi Osman Kaymak, hibe destekleriyle yapımı devam eden kırmızı et işleme ve tavukçuluk tesislerinde incelemelerde bulundu. 

Kaymak, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Göktepe ve Kızılcık köylerinde yapımı devam eden tesisleri Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yıldırım ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya ile birlikte gezdi. 

Yapım aşamasında sona gelinen tesisler hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kaya'dan bilgi alan Vali Kaymak, gazetecilere yaptığı açıklamada, her iki tesisin de kentte hayvancılığa önemli katkı sağlayacağını belirtti. 

Kaymak, tesislerin tamamlanmasıyla Tunceli'nin kırmızı et işleme ve tavukçu sektöründe modern iki tesise kavuşacağını ifade ederek, şunları söyledi: 

"Tunceli'nin en önemli geçim kaynaklarından biri küçük ve büyükbaş hayvancılıktır. İlimizde modern tesisler olmadığından üretilen hayvanlar başka illere pazarlanıyordu. 2016 yılının başında tamamlanarak hizmete açılacak kesim ve işleme tesisiyle artık üreticimiz hayvanlarını bu tesise satabilecek. Bu canlı hayvan kesim ve kırmızı et işleme tesisimiz tamamlandığında yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak bunun yüzde 50'si devletimizin hibe desteğiyle tamamlanacak. Aynı şekilde tavuk üretim merkezimizde yılda 180 bin tavuk üretim kapasitesinde olacak. Bu tesisimizde yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak ve yine yüzde 50'si hibe desteğiyle yapılıyor. Her iki işletme faaliyete geçtiğinde yaklaşık 30 kişiyi istihdam edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.