Tunceli

Emsal gösterilmemek için taş ocağını taşıyacak

17:09 30 Kasım 2015
Emsal gösterilmemek için taş ocağını taşıyacak

Tuncelili iş adamı Erdal Güntaş, başka yatırımcılar tarafından emsal gösterilmesi üzerine kent merkezine 3,5 kilometre uzaklıktaki taş ocağını doğaya zarar vermeyecek bir yere taşıma kararı aldığını belirtti.

Güntaş, taş ocağında gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllar önce göç ettiği memleketine, duyduğu özlem ve bir şeyler katmak için 10 yıl önce dönüş yaptığını ve Sütlüce köyünde ruhsat alarak taş ocağı ve beton santrali kurduğunu söyledi.

İşletmesinde 75 kişinin çalıştığını ve 2025 yılına kadar yasal çalışma izni bulunduğunu dile getiren Güntaş, buna karşın işletmesini, doğanın taşıyamayacağı yeni yüklere yol açmaması için kapatarak doğaya zarar vermeyecek başka bir yere taşıma kararı aldığını söyledi. 

Güntaş, bu kararı almasında, yeni ruhsat başvurularında taş ocağının emsal gösterilmesinin ve ilgili kurumların baskı altında kalmasının etkili olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: 

"Benim taş ocağım gerekçe gösterilerek Dersim'in güzide doğası yok edilmek isteniyor ve bundan dolayı da gerek valilik, kamu kuruluşları, gerekse belediye, sivil toplum örgütleri zor durumda kalıyor. Bu taş ocağı örnek gösteriliyor, 'niye orası açık, bize izin verilmiyor' diye. Bu da beni üzüyor. Ben buraya gelirken toplumu düşünerek, insanları düşünerek geldim. Bu taş ocağını kapatarak bu topluma bir güzellik daha yapmak istiyorum. Bu topluma yine bir faydam olsun istiyorum. Dersim'in doğasını, çevresini benim taş ocağımı bahane ederek delik deşik etmeye çalışanlara izin vermemek için kendi taş ocağımı 2017 de kapatacağımı söylüyorum. Bu kararı alarak valilik, kamu kuruluşları, belediye ve sivil toplum örgütlerini de rahatlattığımı düşünüyorum." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.