Tunceli

Tunceli'de HES projelerine tepki

15:28 06 Şubat 2016
Tunceli'de HES projelerine tepki

Tunceli İl Genel Meclis Üyeleri ile Dersim Doğal ve Kültürel Mirası Koruma Girişimi üyeleri, Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yapılması planlanan Konaktepe HES 1 ile Konaktepe HES 2 projelerinin imar planlarının onaylanmasına tepki gösterdi.

Ovacık ilçesine bağlı Aşağı Torunoba köyünde bir araya gelen girişimi üyeleri, basın açıklaması yaptı. İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya, Konaktepe HES 1 ile Konaktepe HES 2 projelerine onay verilmesinin hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü.

Yerlikaya, şunları söyledi:

"Davanın temyiz sürecinde Danıştay 10. dairesinin vermiş olduğu kararda, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Munzur Vadisi Milli Parkında yapımı planlanan 4 baraj ve 6 HES projesine Milli Parklar Kanunu'nun 14. maddesi çerçevesinde izin verdiği kararının iptal edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Tüm anılan danıştay kararına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Danıştay kararlarını hiçe sayarak Munzur Vadisi Milli Parkı sınırlarında inşa edilmesi planlanan en büyük baraj projesi durumundaki Konaktepe HES 1 ile Konaktepe HES 2 projesinin Nazım İmar Planı ile Uygulama İmar Planını onaylamıştır. Planların onaylanması tamamen hukuksuzdur."

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve vatandaşların da desteklediği grup, açıklamalarının ardından eylemlerini sonlandırdı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.