Tunceli

Yurtta kış

13:32 09 Şubat 2016
Yurtta kış

Tunceli'de kar yağışı sonrasında enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle halen 50 yerleşim yerine elektrik verilemediği bildirildi.

Fırat Elektrik Dağıtım AŞ Tunceli İl Müdürü Vedat Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli’de kent genelinde hafta sonu etkili olan kar yağışı kar yağışının ardından meydana gelen arızaların giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Arızaların dağınık yerleşim yerlerine enerji taşıyan hatlar ve trafolarda meydana geldiğini ifade eden Şeker, şunları söyledi:

"Hafta sonu iki gün kar yağışı etkili oldu. Yağan kar enerji nakil hatlarımızda ve trafo merkezlerimizde arızlara neden oldu. Tüm ekiplerimiz sahada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe merkezlerine ve bağlı köylere enerji verdik. Ekiplerimiz şu anda biri birine uzak noktalarda meydana gelen arızları tespit etmiş ve onarıma devam ediyor. Hava sıcaklıkları çalışmalarımızı kısmen güçleştiriyor. Önemli bir aksilik olmazsa arızaları bugün büyük ölçüde gidermeyi hedefliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.