Tunceli

"Tunceli'de 25 kişiden biri sigarayı bırakmak istiyor"

13:07 02 Mayıs 2016
"Tunceli'de 25 kişiden biri sigarayı bırakmak istiyor"

Tunceli'de, 2014 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan Sigara Bırakma Polikliniği sayesinde 300 kişinin sigarayı bıraktığı bildirildi.

Tunceli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü bünyesinde hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniğine iki yılda 3 bin 500 kişinin başvuruda bulunduğunu belirtti.

Sigara Bırakma Polikliniğine başvuran bin 48 kişiye sigara bırakma ilaçlarının verildiği ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Sigara bırakma polikliniğimiz Tunceli ilimizde yaklaşık iki buçuk yıldır hizmet vermekte. Bu süre içerisinde yaklaşık 3 bin 500 kişi sigara bırakma polikliniğimize başvurdu. Bu vatandaşlarımızdan bin 48 kişiye farmakolojik tedavi başladık ve yaklaşık 300'ü sigarayı bıraktı. Polikliniğe başvuran ancak geri dönüş yapmayan hastalar içinde de sigarayı bırakanlar olduğunu tahmin ediyoruz."

Vatandaşların büyük bir kısmının farmakolojik tedavi uygulanmadan danışmanlık hizmetiyle alarak sigarayı bıraktığını vurgulayan Şahin, "Vatandaşlarımızın muayeneleri tamamlandıktan sonra ilgili hekim tarafından yazılan reçeteyle birlikte Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) gelip ilaçlarını ücretsiz olarak alabiliyorlar. Bununla ilgili herhangi bir ücret almıyoruz. İlimize baktığımızda başvuru oranlarına göre her 25 vatandaştan biri sigarayı bırakmak için sağlık veya danışmanlık hizmeti almak için sağlık kuruluşlarına başvurduğu görülüyor." dedi.

Şahin, kapalı alanlarda sigara içme yasağının uygulanmasının sigarayı içme oranlarını ciddi şekilde düşürdüğünü sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.