Tunceli

Tunceli'de "Sağlıklı Yaşam Merkezi" açılışı

17:02 12 Ekim 2016
Tunceli'de "Sağlıklı Yaşam Merkezi" açılışı

Tunceli'de, Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Atatürk Mahallesi Tunceli-Elazığ karayolu üzerinde kurulan merkezin açılışını kurum yetkilileri ve davetlilerin katıldığı törenle gerçekleştirdi.

Vali Kaymak, açılışta yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının yeni atılım ve yatırımlarla halkın sağlığı için güzel hizmetler yaptığını söyledi.

Yakın zamanda yapılan devlet hastanesinin her geçen gün kendini yenileyerek daha güzel hizmetler verdiğini belirten Kaymak, "Ağız ve diş hastanemizin de ihalesi yapıldı, yer teslimini bekliyoruz. Bunun da yapılmasıyla birlikte ilimiz çok güzel hizmetlere kavuşacak. İlçelerde de sağlık çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Sağlık merkezinin bir çok alanda hizmet vereceğini aktaran Kaymak, şunları söyledi:

"Halk sağlığı açsından ülke genelinde sağlıklı yaşam merkezlerinin açılması çok önemli bir hizmet. İlimizde de 3 katlı, 700 metre kare alan üzerine kurulu bir merkez oluşturuldu. İçerisinde bir çok birim bulunuyor. Vatandaşlarımızı bu merkezden yararlanmaya çağıyorum. "

Halk Sağlığı Müdürü Musa Şahin ise, merkezde başta kalp ve damar hastalıkları ile kanser türleri olmak üzere bir çok hastalığa zemin hazırlayan sigara bağımlılığından kurtulmak için ücretsiz ilaç ve danışmanlık hizmetinin verileceğini ifade etti.

Burada ayrıca, obeziteyle mücadele, evlilik öncesi danışmanlık, gebe bilgilendirme sınıfı, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması, psikolojik danışmanlık, çocuk gelişimi ve eğitimleri hizmetlerinin verileceğini anlatan Şahin, "Erken teşhis hayat kurtarır" sloganıyla riskli yaş gruplarındaki vatandaşlara ücretsiz kanser taraması yapılacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.