Tunceli

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Tunceli'de

21:21 10 Mart 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Tunceli'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent, "Biz istiyoruz ki daha fazla hızlanalım, daha hızlı karar alalım, güçlü bir Türkiye oluşturalım. Bölgesinde güçlü olsun, dünyada güçlü olsun. Bunun içinde yeni bir sisteme geçelim diyoruz. Bugüne kadar parlamenter sistemle ancak bu kadar oluyor. Bizim daha fazla hızlanmamız lazım. Bunun içinde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmemiz lazım." dedi.

Tüfenkci, bir dizi ziyaret için geldiği Tunceli'nin Pertek ilçesinde partisi tarafından düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

AK Parti hükümetinin bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütmeye, ekonomiyi büyütmeye çalıştığını ifade eden Tüfenkci, Türkiye'nin AK Parti iktidarlarında her alanda 3 kat, 4 kat büyüdüğünü anlattı. Tüfenkçi, "Bir yandan şeytanı taşlarken, bir yandan Kabe'yi tavaf etmeye, bu millete hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunun için de gece gündüz demeden sizlerle beraber yol yürüyoruz. Sizlerin desteğiyle, duasıyla hizmet ediyoruz. Allah'ın izniyle de hizmet etmeye devam edeceğiz. Düne bakın, bugüne bakın ve yarına karar verin. Bir kimsenin yaptıkları geçmişteki yaptıklarıyla ölçülür. Verdiği söz, geçmişte verdiği sözleri tutanlarla ölçülür. Bir muhalefetin geçmişte vermiş olduğu sözlere bakın bir de AK Parti'nin vermiş olduğu sözlere bakın." diye konuştu.

Türkiye'yi her alanda büyütmek ve ileriye taşımak için referandumda vatandaşların desteğinine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Tüfenkci, bunun için sistemin değişmesinden yana olduklarını anlattı. Tüfenkçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz istiyoruz ki daha fazla hızlanalım, daha hızlı karar alalım, güçlü bir Türkiye oluşturalım. Bölgesinde güçlü olsun, dünyada güçlü olsun. Bunun içinde yeni bir sisteme geçelim diyoruz. Bugüne kadar parlamenter sistemle ancak bu kadar oluyor. Bizim daha fazla hızlanmamız lazım. Bunun için de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmemiz lazım. Buna niçin geçiyoruz? Güçlü bir meclis için geçiyoruz. Güçlü bir hükümet sistemi için geçiyoruz. Güçlü bir yargı için geçiyoruz. Gençlerin önünü açmak için geçiyoruz. Biz bu anayasa ile gençlerimizin seçilme yaşını 18'e düşüyoruz. Birileri diyor ki, meclisi çoluk çolukla mı dolduracaksınız. Birileri diyor ki, 19 yaşında, 20 yaşında milletvekili mi olur. 15 Temmuz hain FETO darbe girişiminde bu gençlerimiz canlarını vermedi mi? Meydanlara çıkmadı mı? Teröristlerle mücadele ederken bu gençler şehit olmadı mı? Kanlarını bu bayrak için, bu millet için vermedi mi? Verdiler. Peki verdilerse bu gençler canlarını seve seve veriyorsa niçin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gençleri temsil edemesinler. Yeter ki kendilerini iyi yetiştirsinler, yeter ki bu gençlere fırsat verelim. Biz gençlerimize güveniyoruz. Lafla değil, sözle değil icraatla güveniyoruz."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tavrını eleştiren Tüfenkçi, Türkiye'nin geçmişteki siyasi kavgalardan dolayı büyük kayıplar yaşadığını hatırlattı. Bu kavgaların tekrar yaşanmaması için sistemin değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Tüfenkci, şunları söyledi:

"Hayırcıların bilmediğini Sayın Kılıçdaroğlu sayesinde öğrendik. Esasında doğrusunu söyledi. Bu hükümet sisteminde dedi, cumhurbaşkanıyla başbakan ayrı partilerden olursa ne olacak? işte Kılıçdaroğlu biz de tam bunun için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine gidiyoruz. Geçmişi hatırlayın Bülent Ecevit'in Ahmet Necdet Sezer'i getirdiğinde ikisi de aynı düşüncede olmasına rağmen yönetimsel anlayışlarındaki farklılıklar nedeniyle bir anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla hepimiz yüzde 30, yüzde 40 ülke olarak zarar etmedik mi? Ettik. Bir gecede 130 binden fazla işletme iflas etti. İşte istiyoruz ki bir daha Türkiye o günleri yaşamasın. Biz istiyoruz ki, bizler çok çektik ama bu kardeşlerim, bu evlatlarımız bundan sonra çekmesin."

Konuşmanın ardından Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, Bakan Tüfenkci'ye ilçede üretilen bakır ibrik hediye etti.

Miting sonrası Bakan Tüfenkci, Pertek Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Vural'dan ilçede yapılan ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.