Tunceli

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

13:01 20 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı nedeniyle Tunceli'de tören düzenlendi.

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Jandarma Üstteğmen Hakkı Yeşer, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin önemine değinen Yeşer, şunları söyledi:

"Bugün bundan 102 yıl önce 18 Mart 1915'de Çanakkale Boğazı'nın denizden geçilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiği ve deniz zaferinin ilan edildiği gündür. Bu tarih 2002 yılından itibaren aziz vatanları için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi anmak maksadıyla aynı zamanda Şehitler Günü olarak da ilan edilmiştir. Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm dünyaya azmin, cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sunulduğu Çanakkale Savaşı vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir."

Konuşmanın ardından, öğrencilerin müzik dinletisi ve gün dolayısıyla okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Osman Kaymak, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş ve Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek tarafından verildi.

Öğrencilerin şiir dinletisi ile devam edilen program, Jandarma Bölge Komutanlığı Bando Takımının müzik dinletisi ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.