Tunceli

Tunceli'de PKK'lı teröristlerin yol kesip araç yakması

13:53 03 Temmuz 2017
Tunceli'de PKK'lı teröristlerin yol kesip araç yakması

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Yusuf Cengiz, PKK'lı teröristler tarafından aracı yakılarak kaçırılan sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın serbest bırakılmasını istedi.

Cengiz, AA muhabirine, geçen ay sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyünden memleketi Gümüşhane'ye giden Yılmaz'ın otomobilinin kurşunlanmış ve yanmış olarak Pülümür Vadisi'nde bulunduğunu anımsattı.

Yılmaz'ın aynı tarihte kaybolduğunu belirten Cengiz, "Necmettin Yılmaz, Tunceli-Pülümür karayolunun 46. kilometresinde kaçırılmıştı. Kaçırılmasının ardından ailesi Tunceli'ye gelerek bizlerin yanı sıra İnsan Hakları Derneği (İHD), siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü. Yılmaz'ın kaçırılmasından beri kendisinden henüz haber alınamadı. Ailesi Yılmaz'ın yaşadığını açıkladı." diye konuştu.

Cengiz, kaçırılan öğretmenin serbest bırakılmasını isteyerek, şunları dile getirdi:

"Tunceli'de kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz serbest bırakılsın. Savunmasız bir öğretmenin öldürülmesi, halkımız ve Dersim'in yararına değildir. Halkların kardeşliği, barışın sağlanması ile olur. Bu nedenle yıllardan beri barışın sağlanması ve çatışmalı ortamın bitmesi için her katıldığımız toplantıda taleplerimizi ilettik. Necmettin Yılmaz ve kaçırılan tüm vatandaşların serbest bırakılmasını, çatışmaların son bulmasını ve artık ülkemizde yaşayan hiçbir insanın dilinden, inancından ve görüşünden ötürü ölmemesini istiyoruz."

Güvenlik güçlerinin de Yılmaz'ın bulunmasına yönelik çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.