Tunceli

CHP Tunceli Milletvekili Erol:

15:33 17 Ağustos 2017
CHP Tunceli Milletvekili Erol:

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli'deki baraj ve Hidroelektrik Santral (HES) projelerine değinerek, "Devlet kurumlarıyla, kamu görevlileriyle ve bürokratlarla ve hükümet üyeleriyle, toplumun bu konudaki duyarlılığını yansıtarak 'Munzur'daki barajlara ve HES'lere hayır' diyerek inşallah bu projelerin iptal edilmesini sağlayacağız." dedi.

Erol, CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder ile bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kentte son hafta yaşanan orman yangınlarına değindi.

Söz konusu orman yangınlarının terör operasyonları sırasında çıktığına işaret eden Erol, yangınların devletin, kamunun müdahalesiyle tamamen kontrol altında ve sönmüş durumda olduğunu söyledi.

Erol, kentte dün çeşitli programlara katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu, Güder, bazı ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle karşıladığını ifade ederek, Eroğlu'na kent hakkında bilgiler aktardığını dile getirdi.

Kentte 23 Eylül'de, baraj ve HES'lere karşı çıkmak için CHP Tunceli İl Başkanlığının önderliğinde, sanatçılar, milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımıyla bir etkinlik yapacaklarını anlatan Erol, "Devlet kurumlarıyla, kamu görevlileriyle ve bürokratlarla ve hükümet üyeleriyle, toplumun bu konudaki duyarlılığını yansıtarak, 'Munzur'daki barajlara ve HES'lere hayır' diyerek inşallah bu projelerin iptal edilmesini sağlayacağız." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.