Tunceli

KOSGEB, Tunceli'de desteklemelere devam ediyor

14:58 25 Ağustos 2017
KOSGEB, Tunceli'de desteklemelere devam ediyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Tunceli'de son üç yılda 1 milyar 731 bin 589 lira hibe desteği sağladı.

KOSGEB İl Müdürü Kadir Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de üretimin artrılması, işletmelerin desteklenmesi ve yeni iş yerlerinin açılması için desteklemelere devam ettiklerini belirtti.

Tunceli'de bu yıl KOSGEB olarak Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı kapsamında 717 işletmeye 16 milyon 20 bin lira faizsiz kredi desteği sağladıklarını ifade eden Yıldırım, "Başvuruların ardından işlemlerimizi çok hızlı bir şekilde tamamlayarak vatandaşlarımıza kredi kullandırdık. Bu çalışmamız sonucunda ülke genelinde en hızlı kredi kullandıran iller arasında 4. sırada yer aldık." dedi.

Hizmetin vatandaşa hızlı şekilde ulaştırılmasının yapılacak yatırımları da beraberinde hızlandırdığına vurgu yapan Yıldırım, şunları söyledi:

"KOSGEB olarak bu yıl vatandaşlarımıza 905 bin 13 lira geri ödemesiz hibe desteği sağladık ve desteklemelerimiz devam ediyor. İlimizde 2015 yılında başlayan bu uygulamada bugüne kadar toplam 1 milyar 731 bin 589 lira geri ödemesiz hibe desteği vatandaşımıza sunduk. Yine bu yılın ilk 6 ayında ilimizde Yeni Girişimci Destek Programı kapsamında 31 yeni işletme kuruldu ve bu işletmelere makine tesisat, işletme kuruluş giderleri, kira ve personel giderleri desteği için geri ödemesiz 421 bin 511 lira ödeme yaptık. Ayrıca ilimizdeki KOBİ'lerin yurt dışına açılabilmesi için Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile işbirliği yaparak iş adamlarımızı Fransa, İtalya, Hollanda, Avusturya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'ne düzenlediğimiz iş gezilerine gönderdik ve bu iş gezileri için de 107 bin lira destek sağladık."

KOSGEB olarak bu yıl 423 kişiye girişimcilik eğitim verildiklerini ve eğitimlerin devam edeceğini anımsatan Yıldırım, eğitimi başarıyla tamamlayan adayların yeni girişimcilere verilen 50 bin lira hibe ve 100 bin lira 30 ay geri ödemesiz faizsiz kredi desteğinden yararlanabildiğini kaydetti.

Yıldırım, "Devletimiz özellikle bu bölgeye ve ilimize üretimin ve istihdamın artırılması için çok ciddi destek sağlıyor. Biz de istihdama ve üretime doğrudan katkı sunan bir kurum olarak vatandaşlarımızı desteklemeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Bunun için vatandaşlarımızı kurumumuza bekliyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.