Tunceli

FKA'dan Tunceli projelerine destek

16:12 05 Şubat 2018
FKA'dan Tunceli projelerine destek

Tunceli'de , Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) Teknik Destek Programları kapsamında kabul edilen 5 proje için sözleşme imzalandı.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, valilik toplantı salonunda düzenlenen sözleşme imza töreninde yaptığı konuşmada, Tunceli'de Munzur Üniversitesi, Belediye, İl Milli Eğitim, İl Sağlık ve İl Planlama ve Koordinasyon müdürlüklerince hazırlanan projelerin Fırat Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edildiğini belirtti.

Projelerin Tunceli'ye ve kurumlara hayırlı olmasını dileyen Sonel, şunları kaydetti:

"Ajansımıza ve projeyi hazırlayan, emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu projelerin ilki İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğümüzün yatırımcı kurum ve kuruluşlar için yenilenebilir enerji eğitimi. Hedef kitle yatırımcı kurum ve kuruluşlarda 50 personel. İkincisi Tunceli Belediyemizin kapasite artırma ve mevzuat eğitimi. Hedef kitle 50 belediye personeli. Üçüncüsü Munzur Üniversitemizin projesi. Munzur Üniversitesi kurumsal beşeri kapasitenin geliştirilmesi hedef kitle 200 akademik ve idari personel. Dördüncüsü İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün eğitimde yenlikçi uygulamalar, stem ve drama projesi. Hedef kitle 40 öğretmen. Son projemizde İl Sağlık Müdürlüğümüzün hastane acil durum ve afet yönetimi. Hedef kitle 460 sağlık personeli eğitimi gerçekleştirilecek. İnşallah bu projelerimizin devamı gelir."

İmza törenine Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Nazımiye Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Akın Zor, Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Elaldı, İl Sağlık Müdürü Sercan Özaydın, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Aslanoğlu, İl Planlama Müdürü Özgür Demirezer, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.