Tunceli

Türkiye Rafting Şampiyonası Munzur Çayı'nda yapılacak

21:24 21 Mayıs 2018
Türkiye Rafting Şampiyonası Munzur Çayı'nda yapılacak

Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak yarışları 23-27 Mayıs'ta Munzur Çayı'nda gerçekleştirilecek.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenecek şampiyonanın Tunceli Valiliği ve Tunceli Belediyesi tarafından destekleneceği belirtildi.

Şampiyonaya İstanbul'dan 2, Ardeşen Belediyesinden 4, Dalaman Belediyesinden 6, Hakkari Cilo'dan 12, Van Çatak Belediyesinden 6, Kayseri Yahyalı Belediyesinden 3, Düzce Cumayeri'nden 2, ÇAYKUR Spor Kulübünden 3, Rize Spor Kulübünden 1, Erzurum'dan 1, Elazığ Palu'dan 1, Artvin Yusufeli'den 2 ve Tunceli'den 5 takım olmak üzere 300 sporcunun katılacağı, 30 hakemin de görev alacağı aktarıldı.

Açıklamada, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in şu görüşlerine yer verildi:

"Rafting sporunun gelişmesini, spor turizmi ve ilimizin tanıtımı açısından çok önemsiyoruz. İlimizde rafting ve diğer doğa sporlarına oldukça uygun parkurlar var. Bu avantajın değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda Türkiye Rafting Şampiyonası'nın ilimizde yapılacak olması bizi heyecanlandırdı. Farklı illerden gelen sporcuların, misafirlerin ilimizi görüp tanımaları, Munzur Çayı'nın güzelliklerini görmeleri Tunceli'nin turizm potansiyelini arttıracaktır. Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'a, Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret Yardımcı'ya teşekkürlerimi sunarım. Şampiyonaya katılacak tüm sporculara başarılar diliyorum."

Şampiyonanın açılış törenin 24 Mayıs Perşembe günü Atatürk Stadı'nda, madalya töreninin ise 27 Mayıs'ta Tunceli Belediyesi ile Ümraniye Belediyesi kardeş parkında gerçekleştirileceği kaydedildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.