Tunceli

İneklerin Munzur Çayı'ndan zorlu geçişi

11:35 13 Ekim 2018
İneklerin Munzur Çayı'ndan zorlu geçişi

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Yaylagünü köyünde hayvan yetiştiriciliğiyle uğraşan Hüseyin Uzun, asma köprüden korkan ineklerini otlatmak için her gün Munzur Çayı'ndan geçirmek zorunda kalıyor.

Öğle vakti, Yaylagünü köyünden ineklerini yola çıkaran Uzun, Munzur Çayı'nın soğuk sularında ineklerini karşıya geçirerek Beşevler köyü mevkisindeki tarlasına ulaştırıyor.

Tarlada bir süre ineklerini otlatan Uzun, güneşin batmasıyla birlikte tekrar ineklerini köyüne doğru yola çıkarıyor. Munzur Çayı'ndan geçiş sırasında zaman zaman zorluk yaşayan inekler, renkli görüntüler oluşturuyor.

8 tane ineği olduğunu belirten Hüseyin Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inekleriyle çok yakından ilgilendiğini söyledi.

İnekleriyle geçimini sağladığını belirten Uzun, "Beşevler köyünde tarlamız var. İnekleri orada otlatmak için Munzur Çayı'ndan karşıdan karşıya geçiyoruz. İnekler, asma köprüden geçmeye korkuyor. Ben de, mecburen sudan geçiriyorum. Sonbahar geldi. Havalar soğudu. Munzur Çayı'nın suyu da soğuk artık. İnekler, suya girdiklerinde üşüyor. Tarlada da otlak kalmadı zaten. İnekleri bir süre sonra köy çevresinde otlatacağım." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.