Tunceli

Tunceli'de görüntülendi! Dünyanın en ilginçlerinden biri...

13:04 19 Şubat 2019 7 Yorum Var
Tunceli'de görüntülendi! Dünyanın en ilginçlerinden biri...

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Akyayık köyünde oturan Kamuran Gülmez (31), Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) 'kırmızı' listesinde bulunan kanguru faresini Mercan Vadisi'nde cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.



Dünyada nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için IUCN'nin 'kırmızı' listesinde yer alan ve birinci derecede korumaya alınan kanguru faresi, Ovacık'ın Akyayık köyünde oturan Kamuran Gülmez tarafından Mercan Vadisi'nde görüntülendi. Su içmeyerek, doğada kalabilen ender hayvanlardan kanguru faresi, dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olarak kabul ediliyor.

Kanguru faresini cep telefonunun kamerasıyla görüntüleyen Kamuran Gülmez, "Elimizdeki fenerlerle ışık tutarak, bir süre izledik. Baktık, normal bir fare değil. Bizimle oynamak istiyor gibi duruyordu. Hatta benim ayakkabılarımı kemirmeye çalıştı. Farklı bir tür olduğundan ben de bunu kayda almak için cep telefonumla kameraya kaydettim. Bizim yörede bu fareye ilk kez rastladık" dedi.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben de geçtiğimiz yaz İskenderun Amanoslardaki yaylamızda fareye benzeyen bir yaratık görünce cep telefonumla videosunu çektim. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde görevli yeğenime görüntüleri attım. O da biyologa sormuş. Bunun bir Cüce Rus Hemster olduğunu buralarda bulunmadığını birilerinin bırakmış olduğunu söylemiş. Cüce Rus Hemsterın görüntüleri telefonumda hâlâ duruyor
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ZehirAli 5 yıl önce Şikayet Et
    koyun düşmanı arap tavşanı Erzincan bölgesinde çok yoğun yaşarlar geceleri ahıra girer koyun telef ederler
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ilginç doğrusu Bayburt aydıntepe ilçe sınırlarında gece saatlerinde çok rastlanır, yöresel ismi arap tavşanı.
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    vanın çaldıran ilçesine bağlı uzunpınar karakolunun olduğu bölgede dayanca mezrası var bunlardan orda çok gördüm genelde gece çıkıyorlar orda kör fare olduğunu söylüyorlar köylüler arka bacakları uzun önler kısa kulak büyük kuyruğu uzun ve ucu püsküllü
    Cevapla
  • Erkan Yıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    Erzurum un ispir ilçesinde bunlardan bir sürü var. Kanguru ve tavşana benzeyen bir şekli var. Arap tavşanı diye sorarsanız herkes bilir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.