Tunceli

Dağ keçilerini vuran baba ile oğluna dudak uçuklatan ceza

14:27 30 Aralık 2019 7 Yorum Var
Dağ keçilerini vuran baba ile oğluna dudak uçuklatan ceza

Tunceli Sorpiyan'da koruma altında bulunan 2 dağ keçisini vurup parçalara ayıran, baba ile oğlu ve onlara yardım eden 1 kişi jandarma ekipleri tarafından yakalanıp 50 bin TL para cezası kesildi.

Edinilen bilgiye göre, Çemişgezek ilçesinde devriye görevi yapan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Anıl köyü yolunda durumundan şüphelendikleri 62 AH 579 plakalı traktörü durdurdu. Ekipler, traktörü incelediğinde römorkta 1 dağ keçisinin ortadan ikiye kesildiğini, 1’inin de parçalanarak çuvala konulduğunu gördü. Bunun üzerine traktör sürücüsü K.A.T. ile araçta bulunan baba Mustafa ve oğlu Serhat Y., ekipler tarafından gözaltına alındı.

Şüphelilerden baba ile oğlu, dağ keçilerini Sorpiyan Deresi bölgesinde vurduklarını, traktör sahibinin de kendilerini alması için çağırdıklarını söylediği öğrenildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü tarafından, dağ keçilerini vuran baba ile oğluna 50 bin TL para cezası kesildiği, onlara taşımada yardım eden sürücü hakkında da yasal işlem yapıldığı bildirildi.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Mademki hapis cezası yok. 50 bin tl nedirki ver 250 bin tl akılları başlarına gelsin zalim baba ile oğlunun... Ayrıca para cezası yüksek olmalıki hiç kimse böyle birşeye kalkışmasın.
    Cevapla
  • Uygar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bumu ağır ceza yazıklar olsun hayvanları vuranlara
    Cevapla
  • Aç mısın? 4 yıl önce Şikayet Et
    İlk çağda orta çağda mı yaşıyorsunuz açlıktan avcılıkla mı geçiniyorsunuz yabaniler
    Cevapla
  • Cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlar Allah 'ın insanlara emanetidir.emanete ihanet edenler er ya da geç elbette bu ihanetin bedelini ödeyecekler.
    Cevapla
  • Cemelli 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada yabani hayvanlar sokaklarda dolaşır, bizim memlekette bırak sokakları dağda bile 1 km uzaktan görse şeytan görmüş gibi kaçar. Ne kadar şeytanlaşmışız.. Hayvanlara merhamet edin, besleyin, sevin, çok çok önemli..
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanız bize vaizmiş
    İlk beğenen sen ol
  • Eretnali 4 yıl önce Şikayet Et
    Dogru soyluyorsun ; bizim mahallede tilki , kirpi , ordek, sincap kafalarina gore takiliyorlar . Insanlar besliyor . Yer : Dogu Avrupa da bir sehirin merkez mahallesi .
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.