Türkmenistan'da 859 mahkuma af çıktı

Türkmenistan'da 19 Şubat Bayrak Bayramı dolayısıyla mahkumlara genel af ilan edildi.

Türkmenistan'da 859 mahkuma af çıktı
Türkmenistan'da 859 mahkuma af çıktı
GİRİŞ 14.02.2014 10:48 GÜNCELLEME 14.02.2014 10:48

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından imzalanan af yasasına göre, 859 mahkum serbest kalıyor. Türkmen lider başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda af kararı ele alındı. Türkmenistan Milli İstihbarat Bakanı Yaylım Berdiyev, toplantıda af yasası hakkında bilgi verdi. Konuyu değerlendiren Berdimuhamedov, Bayrak Bayramı dolayısıyla 859 mahkumun affına ilişkin kararı imzaladı. Söz konusu karar Bakanlar Kurulu üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.

Berdimuhamedov, aftan yararlananların 19 Şubat'a kadar ailelerine kavuşması için gerekli işlemlerin bir an önce yerine getirilmesi yönünde güvenlik birimleri yöneticilerine talimat verdi.

Etkin pişmanlık duyan mahkumların çalışmalarıyla ülkelerinin gelişmesine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirten Berdimuhamedov, yerel yöneticilerden aftan yararlanan kişilerin istihdam edilmesini istedi.

Türkmenistan'da en son 12 Aralık 2013'te Tarafsızlık Bayramı dolaysıyla 630 mahkum affedilmişti. Ülkede daha önce sadece Kadir Gecesi'nde mahkumlar affedilirken, Berdimuhamedov döneminde bu yöndeki karar bazı önemli günlerde ve milli bayramlarda da uygulanmaya başlandı. Ülkede 1999 yılından bu yana 30 binden fazla mahkumun genel aftan yararlandığı öğrenildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'