Elçibey'in vefatının 14. yılında anıldı

Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ebülfez Elçibey, vefatının 14. yılında mezarı başında anıldı.

Elçibey'in vefatının 14. yılında anıldı
Elçibey'in vefatının 14. yılında anıldı
GİRİŞ 22.08.2014 11:21 GÜNCELLEME 22.08.2014 11:21

Farklı siyasi görüşlerden bir grup, Elçibey'in, ülkenin önemli isimlerinin ve devlet adamlarının defnedildiği Fahri Hiyaban'daki mezarını ziyaret etti.

Musavat Partisi (MP) ve Klasik Halk Cephesi Partisi (KHCP) tarafından düzenlenen törene, MP Başkanı İsa Gamber, KHCP Başkanı Mirmahmut Fettayev, partililer, Elçibey'in yakınları ve sevenleri katıldı.

BİZLERE BAĞIMSIZLIK KAZANDIRDI

Gamber, Azerbaycan milli marşının çalınması ve Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra yaptığı konuşmada, Elçibey'in mezarını her yıl defalarca ziyaret ettiklerini, en büyük arzularının Elçibey'e "Azerbaycan toprakları işgalden kurtarıldı" müjdesini vermek olduğunu söyledi.

Elçibey'in siyasi çizgisini devam ettirdiklerini söyleyen Gamber, "Elçibey hayatında birçok hedefe ulaşmış insandı. Bağımsızlığın kazanılmasında liderlik etmişti. Biz, bundan sonra da onun yolunu, onun çizgisini devam ettireceğiz. Ruhu şad olsun" dedi.

ÇOK ÖNEMLİ REFORMLARA İMZA ATTI

Sovyetler'in dağılmasının ardından Azerbaycan'daki bağımsızlık mücadelesinin öncülerinden Ebülfez Elçibey, 7 Haziran 1992'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı seçildi.

Rus ordusunun Azerbaycan'dan çıkartılması, milli para basılması, üniversiteye giriş sınavlarında test yöntemin uygulanması, Kiril alfabesinden Latin alfabesine geçilmesi Elçibey dönemindeki önemil olaylardan bazılarını oluşturuyor.

Hayatının son dönemlerini ağır hastalıkla mücadele ederek geçiren Elçibey, 22 Ağustos 2000'de tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!