Festivalde 50 ton elma tüketildi

Elmanın anavatanı olarak bilinen Kazakistan’ın Almatı şehri, 'Elma Festivali'ne ev sahipliği yaptı.

Festivalde 50 ton elma tüketildi
Festivalde 50 ton elma tüketildi
GİRİŞ 21.09.2014 12:58 GÜNCELLEME 21.09.2014 12:58

Şehir Günü etkinlikleri kapsamında Eylül ayında her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Elma Festivali' renkli görüntülere sahne olurken bu sene ki kutlamada 50 ton elma tüketildiği belirtildi.

Elmanın anavatanı olan ve eski günlerini arayan Almatı elmalarını yetiştirmek ve çiftçileri teşvik etmek amacı ile düzenlenen festival kapsamında 200’e yakın yarışmacı ürününü sergiledi.

Kazakistan Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen festivale Almatı Valiliği de destek verirken, farklı şehirlerden getirilen değişik lezzette ve kokuda elmalar vatandaşların beğenisine sunuldu. Cumhurbaşkanlığı Parkında düzenlenen festivale halk yoğun ilgi gösterdi. Festivalde, birbirinden lezzetli ve göz alıcı elmalar görücüye çıktı.

Festival kapsamında 30 çeşit ürün satışa sunulurken etkinliğin gözdesi her yılki gibi 'Aport' cinsi elmalar oldu. Gerek lezzeti, gerekse büyüklüğü ile Almatı’nın simgesi olan 'Aport'un günümüzde çok az üretildiğine dikkat çeken yetiştiriciler, yetkililerin gerekli tedbiri alması gerektiğini vurguladı.

Almatı Valiliği'nden yapılan açıklamada bu seneki 'Elma Festivali'ne 100 bin ziyaretçi beklendiği bildirildi. Festival kapsamında ayrıca alanın değişik yerlerine kurulan sahnelerde halk oyunları oynanırken, sanatçılar da konserler verdi.

Oxford Üniversitesi biyologları, elma DNA'sı üzerine yaptıkları araştırmalara dayanarak dünyada yenilebilir ilk tatlı elmanın Kazakistan'ın Çin sınırına yakın dağlarında 2 bin metre yükseklikte yetiştiğini iddia etmişlerdi. İngiliz bilim adamları, elmanın anavatanının, Kazakistan dağlarındaki 'Cennet Bahçeleri' olduğunu söylüyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi