İran Cumhurbaşkanı Kazakistan'da

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile bir araya geldi.

İran Cumhurbaşkanı Kazakistan'da
İran Cumhurbaşkanı Kazakistan'da
GİRİŞ 09.09.2014 13:49 GÜNCELLEME 09.09.2014 13:49

İki günlük resmi ziyaret için Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gelen Ruhani, Devlet Sarayı Akorda'da törenle karşılandı.

Akorda'dan yapılan açıklamada, Ruhani ile Nazarbayev'in görüşmesinde, İran'ın nükleer programına ilişkin yürütülen müzakerelerin seyri olmak üzere iki ülke arasında petrol-gaz endüstrisi, tarım ve inşaat alanlarında işbirliği konularının ele alındığı bildirildi.

Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'in, nükleer programı müzakerelerinde anlaşma sağlanmasıyla Kazakistan-İran ilişkilerinin daha da gelişeceğini kaydettiği belirtildi.

Kazakistan'ın İran'ı dünyadaki önemli ortaklarından biri ve Hazar Denizi'nde iki ülkenin de kıyısı olması nedeniyle, iyi bir komşu olarak gördüğünü ifade eden Nazarbayev'in, Batılı devletlerle yürütülen nükleer program müzakerelerinde, en iyi çözümü bulacağı konusunda İran'a güvendiklerini ifade etti paylaşıldı.

Görüşmede, ilk etabı geçen yılın mayıs ayında devreye alınan Kazakistan'ı Türkmenistan'a, oradan da İran'ın Bender Abbas Limanı'na bağlayacak Kuzey-Güney Demiryolu Hattı'nın tamamlanması da konuşulduğu duyuruldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!