''Papa artık dini liderlikten çıkmıştır''

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dündar, Papa'nın artık dini liderlik pozisyonundan çıktığını söyledi.

''Papa artık dini liderlikten çıkmıştır''
''Papa artık dini liderlikten çıkmıştır''
GİRİŞ 17.04.2015 13:53 GÜNCELLEME 17.04.2015 13:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Papa Franciscus'un 1915 olayları hakkındaki sözlerine ilişkin, "Papa, din adamının çok ötesinde siyasi bir kişi olarak karar vermektedir. Hatta kişisel bir karar değil, uzaktan kumanda ile yapılan baskılarla kararını açıklamış bulunuyor. Papa, artık bu alanda dinin gereklerini tam anlamıyla halka benimseten, anlatan bir dini lider pozisyonundan çıkmıştır" dedi.

Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Papa'yı yanlı bir politika izleyerek 'soykırımı kabul ediyoruz' gibi ilkesel olmayan bir duygu ve düşünceyle hareket ettiği için kınıyorum. Bu içinden gelen duygu ve düşünce değildir, baskıyla söylüyor. Papalık makamını zedeliyor, inandırıcılığını yitiriyor" diye konuştu.

Din adamının dostluktan, barıştan ve iyi bir gelecekten yana duygu ve düşüncelerini paylaşması gerektiğini belirten Dündar, "Yoksa 100 sene önceki olayı ısıtıp ısıtıp toplumu çatışma içine sokan bir insan olmamalıdır. Din barıştır, insanlarda sevgiyi, saygıyı arttırır ama görüyoruz ki Papa, din adamının çok ötesinde siyasi bir kişi olarak karar vermektedir. Hatta kişisel bir karar değil, uzaktan kumanda ile yapılan baskılarla kararını açıklamış bulunuyor. Papa, artık bu alanda dinin gereklerini tam anlamıyla halka benimseten, anlatan bir dini lider pozisyonundan çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın tamamen kendisini baskı altında tutan devletlerin politikası gereği "sözde soykırım" iddialarını gündeme getirdiğini dile getiren Dündar, "AP, 'tarihi arşivleri açın' diyor" Bunlara 'günaydın' demek lazım. Türkiye yıllardır arşivlerini zaten açmış. Ermenistan arşivlerini açmıyor. Türkiye, 'gelin beraber tarih komisyonu kuralım' dedi. Ona da yanaşmıyorlar" diye konuştu.

Türkiye'nin hem Ermenistan'ın hem de Azerbaycan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlatan Dündar, 1992'de Ermenistan'ın, Rusya'nın desteğiyle Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal ettiğini, Azerilere karşı soykırımı uyguladıklarını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • canan 9 yıl önce Şikayet Et
    kilise bitti. bir tek güney koreliler hristiyan oluyor o da batı teknolojisini batının dinine borçlu olduğunu sanıyor. halbuki bilimin önündeki en büyük engel hristiyanlık domaları idi. batı ne zaman müslümanlarla tanıştı o zaman dinin bilimle çelişemeyeceğini öğrendi ve hristiyanlığı terkedip seküler bir hayatı benimsedi. seküler batının teknolojideki gelişmelerini kilise algı manipülasyonu ile kendi lehine kullanıyor sadece.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    kraliçe elizabethin genel sekreteridir papa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı