Tacikistan’a uzanan dost eli

Orta Asya’nın fakir ülkelerinden Tacikistan’da ihtiyaç sahibi ailelerin ve yetimlerin yüzü Türkiye’den uzanan el ile güldü.

Tacikistan’a uzanan dost eli
Tacikistan’a uzanan dost eli
GİRİŞ 08.05.2015 12:27 GÜNCELLEME 08.05.2015 12:27

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bem-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Levent Uslu, İHH ekipleri ile birlikte halkının yüzde 70’i yoksulluk sınırında olan Tacikistan’a gitti. 

YETİMİN, YOKSULUN YÜZÜ GÜLDÜ

Uslu, İHH Ekipleri ile birlikte ihtiyaç sahiplerine temel gıda yardımı dağıttı, yetimlerle buluşup gönül aldı, onlara çeşitli hediyeler sundu.  Gıda yardımının yanı sıra evlerde kullanmak üzere beyaz eşya dağıtımı da gerçekleştirildi.

Öte yandan yetim ailelerinin kalkınmasına katkı sağlamaya yönelik projelere start verildi, yetimler evlendirildi, 200 yetim çocuk lunaparka götürüldü, sofralar kuruldu, ailelere Kuran’ı Kerim hediye edildi. 

MAZLUMLAR BİZE EMANET

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Uslu, “Bu çocuklar, bu yoksullar insanlığa emanet. Onlar için atılacak her adım yüzlerinde bir tebessüm olacaktır. Biz bunu yerinde gözlemledik ve yaşadık” dedi. 

BİZ ONLARIN UMUDUYUZ

“Hizmetin en güzeli, en zor durumda olanın yanında olmaktır” diyen Uslu, “8 milyon 500 binlik Tacikistan nüfusunun yüzde 95’i Müslümanlardan oluşuyor. Yüz binlerce insanın öldüğü 1992 -1997 yıllarında yaşanan iç savaştan çıkan Tacikistan, yaralarını sarmaya çalışıyor. Ülkede endüstriyel açıdan değer bir gelişme görülmüyor. Fakirlik had safhada. Tacikler, binlerce kilometre uzaklıkta olan Türkiye’yi dünyada en önemli “kardeş ülke” olarak görüyor. Biz onların umuduyuz. Bu büyük sorumluluk önümüzde duruyor. Bizim sorumluluğumuz coğrafi sınırlarla değil, gönül dünyamızın sınırları ile mazlumları kuşatmak zorundadır. ” şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı