Özbekistan'da tesettür yasağı pazarlara indi

Özbekistan’da bazı şehirlerdeki halk pazarlarında uygulanan başörtüsü yasağı, ülkenin başkenti Taşkent’e de sıçradı.

Özbekistan'da tesettür yasağı pazarlara indi
Özbekistan'da tesettür yasağı pazarlara indi
GİRİŞ 09.06.2015 17:07 GÜNCELLEME 09.06.2015 17:07
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te polis pazarlarda başörtülü kadınları zorla merkeze götürerek açılmaları konusunda baskı yapıyor, başörtüsünü çıkarmayanlar yargılanıyor

Ozodlik radyosunun haberine göre Taşkent’in Kuyluk pazarında polisiler başörtülü kadınları polis merkezine götürerek başörtülerini çıkarmaya zorluyor.

Radyonun Özbek güvenlik birimlerinden bir kaynağa dayandırdığı habere göre Kuyluk pazarı ve çevresindeki semtlerde başörtülü kadınları yakalama emri trafik polislerine verildi. Müslüman kadınlara karşı bu kampanyanın geçen Cuma günü başlatıldığı bildiriliyor. Operasyonu gerçekleştirmek için birkaç polis ekibi oluşturuldu.

Radyoya konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir polis memuru, "Kuyluk pazarında yakalanan başörtülü kadınlar Bektemir ilçesi polis merkezine götürülüyor. Orada başörtüsünü çıkaranlar hemen evlerine gönderiliyor. Çıkarmak istemeyenlerin ise yakınları buraya davet ediliyor. Kiminin babası, kiminin kocası polis merkezine getiriliyor. Sonra onlardan başlarını açanlar yakınları ile evlerine gönderiliyor. Ancak polise direnenler de var. Onları terörle mücadele bölümüne götürüyorlar” dedi.

Kuyluk pazarında polisin başörtülü kadınları avladığını taksi şoförlerinden biri de tasdik etti. Şoförün ifadeleri şöyle:

"Dün bunu kendi gözlerimle gördüm. Polis başörtülü kadınları zorla minibbüslere bindirerek götürüyordu. Direnenleri yerde sürükleyerek götürdüler. Kimse bu Müslüman kadınlara sahip çıkamıyor.”

YORUMLAR 24
  • teoman oraloğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    islam ın emirlerini yapanlara engel olmayınız. yakin ehlinden nasihat. inanın ve çok samimi söylüyorum , sonra çok ama çok üzülürsünüz. bu bir nasihattir.
    Cevapla
  • Mehmet1 8 yıl önce Şikayet Et
    Rustan beter rusmuşsunuz, Allah ıslah etsin sizi.
    Cevapla
  • Memo 8 yıl önce Şikayet Et
    İsmini değiştirsin pis diktator
    Cevapla
  • brax 8 yıl önce Şikayet Et
    Size ne old arkadaş? Siz böyle yaparsanız el neler yapmaz ki?
    Cevapla
  • muhammet salih 8 yıl önce Şikayet Et
    özbek halkı çok iyi sıcak kanlı ve dinini yaşayan bir millet ama devlet olarak maalesef son derece yanlış politikalar sergiliyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!