Kerimov’un oğlu isyan etti

Eski Özbek devlet başkanı İslam Kerimov'un kızı olan Gülnara Kerimova'nın oğlu, annesinin nerede olduğunun açıklanmasını talep etti.

Kerimov’un oğlu isyan etti
Kerimov’un oğlu isyan etti
GİRİŞ 03.12.2016 16:58 GÜNCELLEME 03.12.2016 16:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dedesinin adını taşıyan İslam Kerimov, Özbek yetkililere annesinin nerede olduğu bilgisini açıklamaya çağırdı. Kerimov, Özbek güvenlik güçlerini, annesini tecritte tutmakla eleştirdi.

Eski lider İslam Kerimov 2 Eylül'de yaşamını yitirdi. Kerimova bir dönem babasının halefi olarak görülüyordu.

ORTADAN KAYBOLDU

Ancak aile içindeki ihtilaflar ardından 2014'te kamuoyundan kayboldu. Kerimova ismi, ticaret, politika, moda ve pop müzikle olduğu kadar yolsuzluk iddialarıyla da özdeş bir isim.

Kerimova'nın İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan oğlu İslam Kerimov BBC'ye, annesinin uzun süre, başkent Taşkent'teki malikanesinin yanındaki iki - üç odalı bir ek binada tutulduğunu söyledi.

Kerimov, bunun annesinin sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti: "Eminim ki, bu dünyada herkesin hak ettiği temel insan haklarından muaf bir şekilde, iki ila üç yıl bir süre boyunca tecrit altında tutulan her insan, belli bir tıbbi yardıma ihtiyaç duyar. Ancak akıl sağlığı yerinde. Bir akıl hastanesinde olduğu haberleri yalan."

Kerimov, annesinin tecridinden ülkedeki güçlü güvenlik örgütü SNB'yi sorumlu tuttu ve SNB'yi annesine dair bilgi vermemekle de eleştirdi.

GÜLNARA NEREDE?

Kerimov, "Nasıl olur da 21. yüzyılda basit bir soruyu cevaplayamazlar: Gülnara nerede? Ev hapsi mi? Neden? Ne zamandır? Kimin gözetiminde? Bu basit soruların cevaplanması gerekiyor".

Annesinin öldüğü yönündeki iddialar üzerineyse şunları söyledi: "Şimdi, öldüğü yönünde söylentiler var. Ancak gerçekten öyle mi? Resmi olmadan kimse bu bilgileri teyit edemez."

Özbekistan'da başkanlık seçimleri 4 Aralık Pazar günü yapılacak. Hâlihazırdaki devlet başkanı Şevket Mirziyoyev'in seçimi kazanacağı düşünülüyor.

YORUMLAR 3
  • Hattap 7 yıl önce Şikayet Et
    Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste...
    Cevapla
  • Fikret 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu daha başlangıç..âllah sizi helak etsin kerimovlar o kadar çok müslüman kanı döktünüz ki..canınız cehenneme..âllahuekber.
    Cevapla
  • Emin A 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır Deden ve Annenin binlerce insanı ortadan kaldırırken aklın neredeydi? İstersen onu da sor 21. yüzyılda bu nasıl oldu diye belki cevap alırsın. Andican'da nasıl oldu da 21. yüzyılda binlerce müslümanı katlettiğinizi de sen açıkla biz bilelim. Adalet herkese lazım. Gülnara'nın da babasının da oğlunun da canı cehenneme.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün