Türkmenistan'da görkemli kutlama

Türkmenistan'ın bağımsızlık kutlamaları çerçevesinde Türk şirketlerinin projelerinin açılışları etkinliklere damgasını vurdu. Objektiflere renkli kareler yansıdı.

Türkmenistan'da görkemli kutlama
Türkmenistan'da görkemli kutlama
GİRİŞ 29.10.2011 17:00 GÜNCELLEME 29.10.2011 17:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov ilk olarak Polimeks İnşaat tarafından 101 milyon avroya inşa edilen "Baht Köşkü" düğün sarayının açılışını yaptı.

Yetkililer ile birlikte sarayı gezen Berdimuhamedov, salon ve mağazalara ilişkin bilgi aldı. Berdimuhamedov daha sonra 20 çiftin toplu nikahına şahitlik yaptı. Türkmen lider çiftler ile hatıra ağacı dikti.

Başkent Aşkabat'ı en yüksek bölgesinde inşa edilen ve özgün mimarisi ile dikkati çeken Baht Köşkü'nde toplam 3 bin kişilik 10 düğün salonu bulunuyor. Sarayda 700 kişilik 6 adet nikah salonu da yer alırken, uzak yerlerden gelenler için misafirhaneler de düşünülmüş.

Tesiste gelinlikten takılara, çiçeklerden giysilere kadar pek çok ihtiyacın giderilebileceği 36 mağaza hizmet veriyor. Toplam 11 katlı binanın 300 araçlık kapalı otoparkı bulunuyor.

 Berdimuhamedov, Baht Köşkü'nün ardından aynı şirket tarafından 180 milyon avroya inşa edilen Aşkabat Oteli ve Aşkabat Stadyumu'nun açışılışını yaptı. Başkent Aşkabat'ı kuş bakışı gören 2 bin kişilik otelde değişik sınıflarda 738 oda bulunuyor.

22 bin kişilik modern stadı inceleyen Berdimuhamedov, çalışmalardan memnun kaldı. Aynı zamanda bağımsızlık kutlamalarının da gerçekleştirildiği stadyumdaki kutlamalar bağımsızlık törenlerine damgasını vurdu.

Türkmenlerin geçmişten günümüze tarihinin anlatıldığı sahne oyunları değişik görsel efektler ve ışık gösterileri ile izleyenleri büyüledi.

 Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Polimeks İnşaat tarafında kurulan 41 km uzunluğundaki otoban yolun açılışını gerçekleştirdi. Toplam 179 milyon 500 bin dolara yapılan yol Aşkabat'ı Gökdere tatil beldesine bağlıyor.

 Türkmen liderin son durağı ise, Türk şirketlerinden Etkin Yapı tarafından Aşkabat'a yaklaşık 45 km uzaklıktaki Gökdere'de kurulan Uluslararası Atçılık Kompleksi oldu.

Toplam 150 milyon dolara kurulan komplekste Ahal-Teke at yarışı düzenlendi.

27 Ekim 1991'de bağımsız olan Türkmenistan, bağımsızlığının 20. yıl dönümünü görkemli törenlerle kutladı. Bu sene 20. yıl dönümü dolaysıyla pek çoğu Türk inşaat şirketleri tarafından kurulan 350 tesisin açılışı yapıldı.

Türk şirketleri 20 yılda bu ülkede 26 milyar dolarlık proje üstlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • dudu durdu 12 yıl önce Şikayet Et
    maaşallah. Allah birliğimizi dirliğimizi daim etsin. Kuzenlere teşekkür ediyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek