Yılmaz: Önümüzdeki dönem mecalimiz kalmaz

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, önümüzdeki dönemin de böyle geçmesi halinde demokrasiyi geliştirme konusunu toplumca mecalin kalmayacağını söyledi.

GİRİŞ 17.04.2014 12:06 GÜNCELLEME 18.04.2014 09:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz, "Yerel seçimler; sert siyasi çatışmalar, keskin kutuplaşmalar, vahim yolsuzluk ve devlet içi örgütlenme iddiaları ile maalesef hayli yıpratıcı geçti. Önümüzdeki dönemi de böyle geçirirsek demokrasimizi geliştirme konusunu tartışmaya toplumca mecalimiz kalmayacak korkusundayım" dedi.

Yılmaz, Sheraton Oteli'nde düzenlenen yılın ilk TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 aya yayılan bir seçimler döneminin ilk aşamasını geride bıraktığını söyledi.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından önümüzdeki dönemde cumhurbaşkanının da ilk kez halk oylaması ile seçileceğini ve daha sonra genel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Yılmaz, "Bu uzun maratonun ilk etabı olan yerel seçimler; sert siyasi çatışmalar, keskin kutuplaşmalar, vahim yolsuzluk ve devlet içi örgütlenme iddiaları ile maalesef hayli yıpratıcı geçti. Önümüzdeki dönemi de böyle geçirirsek demokrasimizi geliştirme konusunu tartışmaya toplumca mecalimiz kalmayacak korkusundayım. Bu yüzden yönetim üslubumuzu, demokrasiye verdiğimiz anlamı tartışmak için en uygun zamandayız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Herkesin özgür bireylerin, mutlu ve müreffeh yaşadığı bir Türkiye için çalıştığını dile getiren Yılmaz, "bu hedefe, eksik demokrasiyle, yeterince katma değer yaratmayan ekonomiyle, kutuplaşmış bir toplumsal yapıyla ulaşılamayacağını" vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • burak burak 9 yıl önce Şikayet Et
    "ya bis sus be kardeşim" desin biri şu adama,. size rağmen bunlar oluyor memlekette, bir de sizin kösteğiniz olmazsa neler olacak demek ki, montaj sanayicileri sizi.
    Cevapla