Doğalgaz sayacında inanılmaz hile!

Doğalgazda kaçak fırladı. Patlama tehlikesi nedeniyle kaçak hat çekemeyen bazı aboneler sayacı yavaşlatmak için bal ve reçel kullanıyor.

Doğalgaz sayacında inanılmaz hile!
Doğalgaz sayacında inanılmaz hile!
GİRİŞ 29.08.2014 10:08 GÜNCELLEME 29.08.2014 10:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış


Elektrikteki Kaçak dalgası doğalgaza da sıçradı. Kaçak ve usulsüz doğalgaz kullanımından dolayı yapılan kesintilerin oranı yüzde 8’den 12.3’e fırladı. Kaçak doğalgazda sayacı yavaşlatmak için bal ve reçel kullanılıyor. Elektriğin aksine, patlama tehlikesi nedeniyle kaçak hat yöntemi doğalgazda şimdilik yok...
 
Milliyet'in haberine göre; Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) raporuna göre 2013’te dağıtım şirketleri tarafından 1.4 milyon geçici gaz kesintisi yapıldı. Kesintilerin yüzde 79.7’si fatura bedelinin zamanında ödenmemesi, yüzde 12.3’ü kaçak ve usulsüz doğalgaz kullanımı sebepleriyle, yüzde 5.2’si ise müşteri talebi üzerine gerçekleştirildi.
 
Enerji yetkililerinden edinilen bilgilere göre, doğalgazda kaçakçılık, elektrikteki gibi alternatif hat çekme yöntemi yerine daha çok sayaç üzerinde yapılan kurcalamalara dayanıyor. Bazı kişiler de sayacın dönüşünü yavaşlatmak için kadrana bal ve reçel döküyor. Gazın tehlikeli olması nedeniyle gazın giriş - çıkış bağlantılarına ise dokunulmuyor.
 
5 kişiden biri kesintiden şikâyetçi
 
EPDK’nın raporuna göre, doğalgaz dağıtım şirketlerine 2013 yılında toplam 307 bin 292 adet şikâyet başvurusunda bulunulduğu belirtilerek, “Bu başvuru ve şikâyetlerin yaklaşık yüzde 4’ünü sayaçlar, yüzde 28’ini doğalgaz kesintisi, yüzde 4’ünü doğal gaz basınç seviyesi, yüzde 1’ini sertifika sahiplerine ilişkin şikâyetler ve yüzde 63’ünü ise diğer hususlarla ilgili (faturalandırma, bağlantı talebi vb.) başvuru ve şikâyetler oluşturmaktadır” denildi.
 
Tahsilat yeri az geldi
 
Fatura bedelinin zamanında ödenmemesi nedeniyle yapılan geçici gaz kesintilerinde azalma sağlanması için, fatura tahsilât olanak ve seçeneklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği vurgulanan raporda, “Kuruma gelen şikâyetler arasında bazı dağıtım şirketlerinin tahsilât noktalarının az olması nedeniyle tüketicilerin fatura ödemede güçlük çektiğine dair başvuruların da yer aldığı göz önüne alındığında, dağıtım şirketleri tarafından fatura tahsilât imkânlarının artırılması halinde fatura bedelinin zamanında ödenmemesi nedeniyle yapılan geçici gaz kesinti oranının düşeceği düşünülmektedir” denildi.
 

YORUMLAR 7
  • ömer kapukaya 9 yıl önce Şikayet Et
    murat diniz. bir gerçeği ortaya çıkarıcam diye dengeyi yitirmeyin. hayatımın en sağlam gayelerinden biri kul hakkı yememektir. kendi adına ve bildiklerin adına konuş. hepimiz bozuğuz diyorsan sen bozuksun. felaket tellallığı yapma.
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    VARSA ÖYLE BİRŞEY . Sayaçları yavaşlatmak için bal ve reçel dökülüyor deniyor... o zaman kursunlar bir denetim ekibi,incelesinler sayaçları,sanırım bal ve reçel dökülmüşse ufak bir inceleme ile anlaşılır, ve bunu yapanlarda gereken cezayı versinler.
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Dürüst Türk Halkı. 9 milyonluk yunanistana 17 milyon turist gelir, 75 milyon türkiyeye 16 milyon turist gelir. Çünki beğenmediğimiz yunanistanda bir mal ucuzlukta 20 euro ise en pahalı yerde en fazla 22 eurodan alınır. 1 tabak yemek fiyatı mekandan mekana 10 kat oynamaz. Esnafı hırsız değildir. Ama bizim esnafımızda memurumuzda vatandaşımızda malesef hırsız. Trafikte adam döveriz, maçta domates atarız, hakeme saldırırız, öğretmen doktor döveriz, fırsatımız ölçüsünde önce devleti sonra birbirimiz kazıklarız. Ankarada 5 liraya satılan su tabancası antalya'da turiste 50 yerliye 25 tl. Vİze olmasa burada tatil yapılmaz. Kavga döğüş taciz bitmiyor. Ülke bozuk çünkü en başta ben olmak üzere hepimiz bozuğuz
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    kardesım batılı olmak. hanı derler ya batılı olmak bunu yapanın ıflahını sokerler yoksa batılı dogustan durust degıl kanunun babası vardır sende hapıs ver kulagını kapa ve abone ıslemını kım yapmıs kacak varmı ben yapmadım banane sen benım ıle kontrat yaptın yat ıcerde anla bakalım dersen hırsız koyma evıne vs vs su az denıyor herkes halı yıkıyor araba yıkama halı yıkama mantar gıbı cogaldı su bedava ne olacakkı?? reyon reyon toplama yap ne verdım sayaclardan ne yazdım dıye acıgı gor oy ıcın hırsıza goz yummaçSuda bıtıyor ne olcak bakalım
    Cevapla
  • şükrü ğüvenç 9 yıl önce Şikayet Et
    budamı. bu milet yeri geldiğinde dürüstlüğü kimseye vermez ama tüyü bitmemiş yetmilerin kıt kaant geçinen vatandaşlarımızın hakkını yemekten zerre kadarda kaçınmaz hırsızlığın hertürlüsüne lanet olsun adalet olmayınca her türlü pislik oluyor bence adalet sistemimiz gözden geçirilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle