Kurbanlık fiyatları belli oldu

Kurban Bayramı öncesi vekaletle kesim yapacak kurum ve kuruluşlar fiyatlarını açıklamaya başladı.

Kurbanlık fiyatları belli oldu
Kurbanlık fiyatları belli oldu
GİRİŞ 02.09.2014 12:35 GÜNCELLEME 02.09.2014 13:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış


Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, sivil toplum kuruluşları ve bazı kurumların vekaletle kurban kesim fiyatları belli oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekaletle kurbanı yurt içinde 575 lira, yurt dışında ise 400 lira karşılığında keseceğini açıkladı. Deniz Feneri ise yurt içinde 640 liraya yurt dışında ise 290 liraya kurban kesimi yaparken, Bosna’da 400 lira, Filistin’de 800 lira, Suriye’de 640 lira, Balkanlar’da ise 400 liraya kurban kesecek. 
 

TSK 600 liraya kesim yapacak
 
TSK da geçen yıl 545 lira olan vekaletle kurban kesim bedelini bu yıl 600 liraya çıkardı. TSK yurt dışında kesim bedelini ise 275 dolar ve 210 Euro olarak belirledi. İhlas Vakfı ise yurt içinde vekaletle kurban kesim fiyatını 600 lira, yurt dışında kesimi ise 400 lira olarak  açıkladı. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak dini esaslara uygun, her yıl vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. Mazhar Bilgin “Yurt dışında 61 ülke ve bu ülkelerin toplamda 500 bölgesinde Türkiye’den görevlendirilecek yaklaşık 200 personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurt içinde ise il ve ilçelerdeki yaklaşık 160 merkezde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Diyanet Vakfı’nın HEDEFİ 150 BİN

Geçen sene başta Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan olmak üzere 55 ülkede, 165 bölgede 89 bin 362 hisse kurbanın kesilerek etlerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı bilgisini paylaşan Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin “Bu yıl da Türkiye’nin mazlum coğrafyalarda ümit ışığı olacağına inanıyoruz. TDV olarak 2014 yılı kurban organizasyonu kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre, 150 bin hisse kurban dağıtımı planlıyoruz” dedi. (Star)

YORUMLAR 8
  • zekeriya 9 yıl önce Şikayet Et
    Elbette fiyat önemli. Fiyat bölgeden bölgeye değişir. Dernek veya vakıf itinalı ise alırken iyisini alır, fiyatı belki biraz fazla olur. Ve bu iyi ekip ve organizasyonla olur. Örneğin Yardımeli Derneği Afrikanın pek çok ülkesinde ve Kazakistan, Tacikistan, Afganistan gibi ülkelerde 350 TL, Bosna, Kosova, Arnavutluk gibi ülkelerde 500 TL. Türkiye, Mısır, Suriye, Lübnan gibi ülkelerde 650 TL'ye kesiyor. Önemli olan güvenilir bir kuruluş olması.
    Cevapla
  • gürkan özkan 9 yıl önce Şikayet Et
    acaba bu fiyatlara kurban bulunurmu. gülüyümmü ağlıyımmı bilemedim.kurbanda küçükbaş enaz 900 tl ve 1000 tl oluyor büyük baş zaten ortak girene yarıyor...yani diyanet kendi belirlediği fiyata kurban alırsa banada 2 tane koyun göndersin bizamet.
    Cevapla
  • Bülent Aktaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur araştırmak lazım. Benim kurban gönderdiğim dernek Afrika da kuruşu kuruşuna yardımı yerine ulaştırıyor.Kurban hissesinden eğer bir miktar para kalmışsa bunu da oradaki fakir çocuklara bayram alışverişi ve harçlık olarak veriyor. bunu da bana fotoğraf ve videoyla ispatlayarak belirtiyor.bu yüzden benim kalbim rahat.
    Cevapla
  • Turgut İşleyen 9 yıl önce Şikayet Et
    turan turnlı ve bülent aktaş. Ben afrikada kesilmesin demiyorum iyi okumadınız sanırım. Takip edin diyorum. 650 tl ye arakanda somalide kurban olmaz diyorum. Yerine aç insanlara kurban etinin ulaştığından emin olun diyorum. Kurban parası kurbanda harcanır diyorum. Kesilecek ise kaç tane kesileceğini sorun diyorum. takip edin diyorum. Müslüman akıllı insandır. Takip edin diyorum. 1 yerine 3 kesilsin o paraya diyorum. Aç insanlar gerçekten doysun diyorum. Sanırım bunu anlamadınız. Suriye de 650 kurban parası denmiş unuttunuz her halde 1 milyon 200 bin Suriyeli bu ülkede . Önemli olan yardım toplayıp oralara gitmek değil önemli olan toplanan paranın kuruşu kuruşuna o ülkede harcanması gerekir diyorum. Siz o işi anladınız yada anlamak istemeyenlerden misiniz.
    Cevapla
  • turan turanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    turgut işleyene. turgutçuğum canım benim ben keseyim bir zahmet sen de afrikadaki yardıma muhtaç kişilere dağıt emi. çok bildiğin için bu sorunu çözeceğinden eminim kardeşim benim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle