Çelik: Soma karşısında dilimiz tutuldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma ve asansör olayı karşısında dillerinin tutulduğunu söyledi.

Çelik: Soma karşısında dilimiz tutuldu
Çelik: Soma karşısında dilimiz tutuldu
GİRİŞ 24.09.2014 06:43 GÜNCELLEME 24.09.2014 06:43

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İntes ve Yol -İş Sendikası'nın ortaklaşa düzenlediği ''Çalışma Hayatında Son Gelişmeler'' konulu toplantıya katıldı.

Bakan Çelik, konuşmasında ''Şimdi önümüzde, yabancıların çalışma izinleriyle ilgili bir düzenlemeyi tamamladık. Sosyal taraflarla henüz görüşemedik, önümüzdeki dönem içerisinde görüşüceğiz. Özellikle iş sağlığı güvenliği ve çalışma hayatındaki sıkıntılarla ilgili belirlediğimiz bazı önemli ve temel konuları, yabancıların çalışma izinleri yasasıyla birlikte kısa zaman içerisinde parlamentoya taşıyacağız'' ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE HER ALANDA 3-4 KAT BÜYÜYOR"

Türkiye'nin çalışma hayatındaki önemli düzenlemeleri yasalaştırdıklarını, bu dönem içerisinde Türkiye'nin her alanda 3-4 kat büyüdüğünü anlatan Çelik, müteahhitlik alanında destan yazıldığını, istihdam konusundaki başarılara bütün ülkelerin gıpta ile baktığını kaydetti.

Bütün bunların istikrar ve güven ortamında olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

''Güzel şeyler, Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, çalışma hayatında ve sosyal güvenlikte bu önemli reformlar gerçekleşiyor. Çok güzel ama diğer taraftan başarılarımıza adeta bir sünger çeken Soma olayı ve asansör faciası karşısında dilimizin tutulduğunu, söylenecek bir şey kalmadığını da burada ifade etmek istiyorum.

Yani bu kadar başarılar, bu kadar önemli gelişmelere sahne olan Türkiye'ye yakışmayan görüntüler olduğunu bir kez daha burada belirtmek istiyorum. Büyüyelim mi büyüyelim tabi ama önlemlerle büyüyelim.