Türkiye'ye büyük sermaye akışı başladı

Rusya’dan kaçan bazı fonların da aralarında bulunduğu büyük sermaye akışının Türkiye’ye yöneldiği belirtildi.

Türkiye'ye büyük sermaye akışı başladı
Türkiye'ye büyük sermaye akışı başladı
GİRİŞ 22.12.2014 07:27 GÜNCELLEME 22.12.2014 07:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Katar başta olmak üzere çok sayıda Körfez ve Ortadoğu ülkelerinden Türkiye’ye yönelik büyük miktarda sermaye akışı başladı. Rusya’dan kaçan bazı fonların da adres olarak yönünü Türkiye’ye çevirdiği ifade ediliyor.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE KAÇIYORLAR

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) geçen ay Katar Finansal Piyasalar Otoritesi (QFMA) ile yaptığı ikili anlaşmayı değerlendiren SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, fon girişine olumlu katkısı olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

YENİ ANLAŞMALAR YOLDA

İkili anlaşma imzalanacak başka ülkelerin de bulunduğunu belirten Ertaş “Önümüzdeki dönemde bölge ülkelerinin bono ve kira sertifikası ihraçlarını da Türkiye’de yapması yönünde çalışmalarımız var” dedi.

Yabancı yatırımcının Türkiye ekonomisine daha pozitif baktığına dikkat çeken Ertaş “Bunun pek çok sebebi bulunmakladır. Ülkemizde, ekonomide ve siyasi alanda sağlanan uzun dönemli istikrar, küresel yatırımcıların Türkiye’ye yatırım yapmasını teşvik eden öncelikli alanlardır. Bununla birlikte cari açık ve cari açığın finansmanında görülen pozitif gelişme Türkiye’ye olan ilginin artışını hızlandırmıştır” dedi. Türkiye’de cari açığın yüksek seyretmesinin en önemli sebebinin artan enerji ihtiyacı olduğunu belirten Ertaş “Geldiğimiz noktada ise petrol fiyatının düşmesiyle  önümüzdeki dönemde cari açık ve enflasyon konusunda önemli bir avantaja sahip olacağımızı gösteriyor” dedi.

2.3 MİLYAR DOLAR GİRİŞ YAPTI

Yazı sakin bir şekilde geçiren hisse senedi piyasalarına ekim ve kasım aylarında sırasıyla net 583 ve 627 milyon dolarlık yabancı yatırımcı girişi olduğuna dikkat çeken SPK Başkanı , yılbaşından bu yana hisse senedi piyasasına net 2.3 milyar dolarlık yabancı yatırımcı girişi olduğunu söyledi.

YORUMLAR 10
  • Kayrahan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sermaye akışı olması size iyi geliyor olabilir ama adam üretim yapmadan ülkenin kaynağını kullanıyor, parasına para katıyor ve gidiyor.. Buna bu kadar sevinmeniz ne acı.
    Cevapla
  • bir vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    otlamaya geldiler yine. para nerede bunlar orada. para girer para çıkar. ekonomi böyle düzgün gitmez. ekonomi sanayi ile teknoloji ile ülke içi yatırımla iyi gider. Halk ahlaklı olacak, birbirine ihanet edip hile yapmayacak ki ekonomi iyi olsun. Müslüman ülkenin ekonomik yapısı, AVRUPA VE AMERİKAYA BEN-ZE-ME-ME-Lİ. AH OSMANLI AH
    Cevapla
  • Halit Yama 9 yıl önce Şikayet Et
    Faiz lobisi gelsin diye bekliyoruz
    Cevapla
  • Yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    Kayrahan Taksim de başbakan kemal diye bağıran orduyu darbeye çağıran kimdi.Bırak palavraları.Ne güzel demişsin İslamcı diye de.Bu mertebeye erişmek bizim için onur!
    Cevapla
  • Kayrahan 9 yıl önce Şikayet Et
    Mesele ağaç değil derken anlatılmak istenen meselenin halkı sömürmenin, yolsuzluk yaparak İslam şalı ile saklananların deşifresiydi. Bu arada gezi döneminde hükümete darbe yapma gibi kimsenin niyeti yoktu. Bizzat oradaydım. Ah siz İslamcılar ah.. Sizin kadar iftiracı, kendi yalanına inananlar yoktur.
    Cevapla
  • Halit Yama 9 yıl önce Şikayet Et
    Faiz lobisinin onunu kim kesecek? Neden heyecanla para gelecek diye bekliyoruz. O zaman faiz lobisi kotuydu simdi iyi mi oldu?
    Cevapla
  • galip 9 yıl önce Şikayet Et
    faiz lobisi gezi den sonra geldi bile.niye yaptılar sanıyorsun.mesele ağaç değil sen anlamadın mı hadi gel diye kimi çağırdılar.%4.5 olan gösterge faizi geziden sonra %10.5 e yükseldi geziciler efendilerine iyi hizmet ettiler ve başardılar
    Cevapla
  • tual 9 yıl önce Şikayet Et
    ssk ve vergi oranlarını düşürüp, vergisini zamanında ödeyene indirim, ödemeyip bekletene yada ssk yı tam ücretten göstermeyene caydırıcı cezalar getirilirse, vergi gelirleri dolayısıyla istihdam artar düşüncesindeyim. ssk maliyetleri çok fazla işverenler için günümüzde.
    Cevapla
  • efe 9 yıl önce Şikayet Et
    ürettiğimizden daha fazla tükkettiğimiz sürece hiçbişey çare olmicek
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey hükümet bırakın şu muhalefeti onları halk 93 yıldır denedi fos çıktılar 10 yıldaki hizmet onları utandırdı çekemiyor çamur atıp sizi yavaşlatıyor, MİLLET size yetki verdi. acil yasa çıkarıp hayatımızı kolaylaştırıp hizmetinizi artırın.kaçakçı üretmeden telofonla üreticinin tarladaki malını gasp edip pazarlayanları aracıları kaldırın.prosüdürlere takılmayın,bürokrasi azalsın,Mesala kendini kanıtlamak için 10 tane evrak işi tarih olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle