Terör örgütlerinin kabusu olacaklar!

'Yerli görüş hattı veri link'i ile İHA'ların iletişim mesafesi 200 km'ye çıkıyor.

Terör örgütlerinin kabusu olacaklar!
Terör örgütlerinin kabusu olacaklar!
GİRİŞ 20.01.2017 17:08 GÜNCELLEME 20.01.2017 22:35
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı, İHA'ların kontrol ve iletişim mesafesini 200 km'ye çıkaracak 'yerli görüş hattı veri linki' bu yıl içerisinde hizmete sunulacak.

Türkiye'nin hızla büyüyen savunma sanayisinde her geçen gün yeni bir gelişme kaydediliyor. Türkiye, savunma sanayi ihtiyacı 2002 yılında yüzde 80 dışa bağımlı iken, bugün bu ihtiyacın yüzde 60'ı yerli ve milli imkanlarla tedarik ediliyor.
 
Savunma sanayisinde Türkiye'nin son derece başarılı olduğu alanlardan biri de İnsansız Hava Araçları (İHA). Türkiye'nin yerli ve milli İHA'ları ulusları arası testlerin başarıyla geçti. TSK’nın kullandığı bu yerli İHA'ların yeni versiyonları 23 bin fit irtifada ve hiç durmadan 18 saat uçuş yapabilecek kapasiteye ulaşıyor. Uydudan da kontrol edilen bu İHA'ları geliştirme çalışmaları sürüyor.
 
Milli savunma bakanlığının resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, İHA'ların kontrol ve iletişim mesafesini 200 km'ye çıkaracak 'yerli görüş hattı veri linki' bu yıl içerisinde hizmete sunulacak.
 
Veri linki nedir?
 
Sayısal tabanlı veri iletim linkleri özellikle görüntü ve bilgi içeren yüksek verilerin gerçek zamanlı iletilmesi ihtiyacının olduğu askeri uygulamalarda kullanılan sistemlerdir. Özellikle İnsansız Hava Araçları, Füze ve Uçuş Test uygulamalarında ihtiyaç duyulan hızlı veri iletişimini karşılamak üzere farklı bandlarda görüş hattı istikametinde sayısal veri linkleri kullanılmaktadır. 

YORUMLAR 19
  • mc gyver 7 yıl önce Şikayet Et
    sevindirici bir haber hersery vatan ve vatandaslarimiz icin hayirli olsunn
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    sürekli yenileyin yazılımınızı. yoksa bir hiç unutmayın
    Cevapla
  • az çok az 7 yıl önce Şikayet Et
    200 km de neymiş. 20.000 km ye gidip oradan füzeyi basmalı
    Cevapla
  • sabri 7 yıl önce Şikayet Et
    birşeyide beğenin be. herşey adım adım. emeklemeden koşmak olmaz. eleştirenler bi dönüp baksınlar kendileri memlekete ne katmışlar
    Cevapla
  • Hakan yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    masallah hayirlisiyla insallah yakin zamanda motorumuzuda yaptikmi disa bagimlilik bitecektir
    Cevapla
  • fdfzb 7 yıl önce Şikayet Et
    Cinlileri övenler birde onlarin nasil kopya cektigini ve her ögrencinin bilgi hirsizligi yaptigini herkes biliyor. Ama bu Cinlilerde ayip degil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı