Yeni 'Fırtına' bir başka! Turu araladık

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor, Rusya'nın Rostov takımıyla karşı karşıya geldi.

Yeni 'Fırtına' bir başka! Turu araladık
Yeni 'Fırtına' bir başka! Turu araladık
GİRİŞ 22.08.2014 00:45 GÜNCELLEME 22.08.2014 01:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan ve hakem Gediminas Mazeika'nın yönettiği mücadelede gülen taraf 2-0'lık skorla Trabzonspor oldu.

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic'in; "Hazır değiliz" açıklamalarına rağmen Bordo Mavili ekip tur için avantajlı bir skor elde etti. Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 37. dakikada Medjani ile 74. dakikada Cardozo kaydetti.

Bu maçın rövanşı 28 Ağustos'ta Rusya'da oynanacak.

İLK 11'DE 6 YENİ İSİM

Trabzonspor'un ilk 11'inde 6 yeni transfer sahaya çıktı. Yeni transferlerden Medjani, Cardozo, Sefa Yılmaz, Constant, Belkalem ve Musa Nizam 11'de sahaya çıkarak bordo-mavili forma altında ilk resmi maçlarını oynadılar. Ayrıca Bamba'nın sözleşmesinin feshinin ardından yapılan girişimler sonrasında son anda listeye dahil edilen Gineli oyuncu Constant, karşılaşmaya ilk 11'de başladı.

HALİLHODZİC 8 SEZON SONRA

Trabzonspor'da ikinci kez göreve gelen teknik direktör Vahid Halilhodzic, 8 sezon sonra bordo-mavili takımın başında sahaya çıktı.

Bordo-mavili kulüpte, 2005-2006 sezonunun 9. haftasında göreve gelen ve en son 14 Mayıs 2006 tarihindeki Beşiktaş maçına çıkan Vahid Halilhodzic, 3 bin 20 gün sonra Trabzonspor ile resmi maça çıktı. Halilhodzic, Trabzonspor'da ilk kez bir Avrupa maçı deneyimi yaşadı.

MUSTAFA YUMLU GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Trabzonspor'da Soner Aydoğdu'nun kullandığı kornerde Bordo Mavili ekip mutlak gol fırsatından yararlanamadı. Rakip ceza alanda kafayı vuran Mustafa Yumlu oyunun ilk 10 dakikasında Trabzonspor'un yakaladığı bu pozisyonda başarılı olamadı. Rus ekibi Rostov'un kalecisi Pletikosa topu çizgide kontrol ederek takımının geriye düşmesine engel oldu.

MEDJANİ FIRSATI BOŞ GEÇMEDİ

Mücadeleye Bordo Mavililer, Jose Bosingwa'nın etkili atağıyla oyuna hızlı başladı. Yeni transfer Kevin Constant sol ayağıyla ceza sahası dışından kaleyi yokladı ama rakip kaleci için çok kolay bir top oldu. Hücumda ataklarını sıklaştıran Trabzonspor maçın ilk yarısı sona ermeden öne geçmeyi bildi. 

Trabzonspor, Carl Medjani'nin golüyle Rostov karşısında öne geçti. Soner Aydoğdu'nun kullandığı kornerle başlayan atakta, rakip savunmadan seken topa dokunan Medjani, Trabzonspor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

TRABZON'DAN PENALTI TEPKİSİ

Oyunun ikinci yarısına da hızlı başlayan ev sahibi ekibi Cardozo ile rakip ceza alanda ataklarını sıklaştırdı. Paraguaylı yıldızın şutu sonrasında topla buluşan genç futbolcu Yusuf Erdoğan, rakibin arkadan yaptığı sert müdahale sonrası yerde kaldı.

Tribünlerin bir anda ayaklandığı pozisyonda Yusuf acılar içinde yerde kıvranırken, hakemin devam kararı ise tribünleri daha da öfkelendirdi.

CARDOZO İLK GOLÜNÜ ATTI

Bu sezon Trabzonspor'un hücum yollarında en çok gol beklediği Cardozo, Bordo Mavili ekibin forması altında çıktığı ilk Avrupa maçında golle tanıştı. Oyunda kaldığı süre boyunca başarılı oyunuyla dikkat çeken Cardozo çektiği güzel şutlarda rakip kaleciyi oldukça zorladı.

Maçın son 15 dakikasına doğru Paraguaylı yıldız, Rostov'da savunma oyuncusu Bastos'un kafayla kalecisine vermek istediği topta araya girerek farkı ikiye çıkardı.

Maçın ilerleyen dakikalarında Trabzonspor yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince başka gol sesi çıkmadı ve Bordo Mavililer kendi sahalarında avantajlı bir skor elde ederek deplasman öncesi turu araladı.

TRABZONSPOR: 2 - ROSTOV: 0

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Gediminas Mazeika, Vytautas Simkus, Saulius Dirda (Litvanya) 

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Belkalem, Musa Nizam, Medjani, Sefa Yılmaz, Soner Aydoğdu, Constant (Dk. 76 Salih Dursun), Yusuf Erdoğan (Dk. Fatih Atik), Cardozo (Dk. 84 Deniz Yılmaz)

Rostov: Pletikosa, Goreux, Dyakov, Jacinto, Miliç, Gatcan, Torbinski, Kalachev, Poloz (Dk. 68 Doumbia), Kanga, Grigoryev (Dk. 64 Bukharov)

Goller: Dk. 37 Medjani, Dk. 73 Cardozo (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 40 Jacinto, Dk. 49 Gatcan (Rostov) Dk. 62 Yusuf Erdoğan, Dk. 69 Musa Nizam (Trabzonspor)

YORUMLAR 7
  • SUKUTİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar!!! Böyle bir takım yok maalesef ezdi geçti Rostov'u!!! Çekemeyenler çatlasın!!!! Çatlayamazlarsa şayet dönsün dönsün İp Atlasınlar.
    Cevapla
  • Mehmet Cezveci 7 yıl önce Şikayet Et
    Antalya:7 - Trabzon:0, Kasımpaşa:6 - Trabzon:0. Es Fırtına es!
    Cevapla
  • Dursun Kalmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne firtina imis, hala esiyor
    Cevapla
  • Adil Atmaca 8 yıl önce Şikayet Et
    En büyük Trabzon
    Cevapla
  • Erhan ACUN 9 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon Sporun hocasında.... Çok iş var adam gelir gelmez "beyler iyi değiliz iyi yoldayız diye kendimizi kandırmayalım. Trabzon Sporun baştan aşağı değişmesi gerekir" diyerek zaten önlemini almıştı ona göre çalışmalar yapmıştı. Halilhodzicin bu cesur çıkışından ötürü bu sezon Trabzon Spordan çok beklentilerim var. Umarım Halilhodzicin emekleri boşa gitmez...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle