Arsenal'in acısını Tottenham'dan çıkaracağız!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçında İngiliz Tottenham’a konuk olacak. Kara Kartal'ın hedefi Arsenal maçının acısını çıkarmak.

Arsenal'in acısını Tottenham'dan çıkaracağız!
Arsenal'in acısını Tottenham'dan çıkaracağız!
GİRİŞ 02.10.2014 08:31 GÜNCELLEME 02.10.2014 08:31

Londra’daki White Hart Lane Stadı’nda TSİ 22.05’te başlayacak mücadelede Alman Manuel Grafe düdük çalacak.

Beşiktaş'ta nefesler tutuldu ve tüm gözler İngiltere'ye çevrildi.. Siyah-beyazlı temsilcimiz UEFA Avrupa Ligi C Grubu ikinci hafta maçında deplasmanda İngiliz ekibiTottenham ile karşılaşacak. Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal'le deplasmanda karşılaşan ve etkili futbol ortaya koymasına rağmen 1-0 kaybeden temsilcimiz, bugünkü karşılaşmada Tottenham'ı yenerek bu maçın acısını çıkarmak istiyor. Grubun ilk maçında Olimpiyat Stadı'nda Yunan takımı Asteras ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Londra deplasmanında ilk galibiyetini almaya çalışacak.

8 YIL ÖNCE YENEMEDİK

C Grubu'nda ilk haftada deplasmanda Partizan ile golsüz berabere kalan Tottenham da taraftarının karşısındaki ilk maçta üç puanı hedefliyor. İngiliz ekibi, evinde oynadığı son 13Avrupa kupası maçının 10'unu kazanırken, sadece 1 kez mağlup oldu. Beşiktaş, 8 yıl önce de Tottenham ile eşleşti. O dönemde her takım bir kez karşılaşırken, İstanbul'da oynanan maçı İngiliz ekibi 2-0 kazandı. Bu arada grubun diğer maçında Asteras ile Partizan,Yunanistan'ın Tripolis kentinde TSİ 22.05'te karşı karşıya gelecek.

DEMBA BA'DAN 4 GOL

Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği Demba Ba, Premier Lig kariyeri boyunca Tottenham'a karşı 5 maça çıktı, 4 gol attı. Geçen sezon Chelsea formasıyla 2 gol atan Senegalli yıldız Demba Ba, N. United formasıyla da iki sezonda iki gol atmıştı. Bu arada sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Mustafa Pektemek, kafileye dahil edildi. Mustafa Pektemek'in, Tottenham karşısında ikinci yarıda forma şansı bulması bekleniyor.