'Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyorlar'

Türk müziğinin güçlü seslerinden Ahmet Özhan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özhan'a göre bu olayların amacı bakın neydi?

'Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyorlar'
'Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyorlar'
GİRİŞ 29.06.2013 11:00 GÜNCELLEME 29.06.2013 13:13
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Gezi olaylarına birçok sanatçı destek verdi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben meselenin magazin tarafına hiç girmem. Yaşadığım süreç içinde Türkiye, hürriyetler, ekonomi ve konjonktürel duruş adına son on yıldaki kadar parlak bir dönem yaşamadı. Eksiklerimiz elbette var. Ama siz bugünkü dinamiği bombalarsanız eksiklerinizi kapatma şansınızı sıfırlarsınız. 60 ihtilalinden beri farkındalık sahibi bir insanım. Bütün yapılan hareketlerde Türkiye'nin ayağa kalkmaması gerektiğini düşünen güçlerin parmağı vardır. En fazla dizlerinin üstünde dursun kâfidir. Biz ayağa kalkma dönemindeyiz ama tekrar diz çöktürmeye çalışıyorlar.

İlk başta çevreci bir eylem olarak başladı bu hareket. Hükümetin tutumunu nasıl buldunuz?

Ben hükümeti gerekli yerlerde elbette eleştiririm. Ama yakarak yıkarak değil. İlk başta bunun çevreci bir eylem olduğunu kimse yadsımıyor. Oraya çevre için giden çocukların duruşunu zaten devlet büyüklerimiz de onaylıyor. Haklısınız, sizin yaprağınıza dokunmayacağız diyorlar. Dokunulamayacağını da gördüler. Hükümeti yönetenler, bu mesajı aldığını söylüyor. Yurtdışındaki Gezi protestolarının anlamı nedir Allah aşkına? CNN dokuz saat canlı yayın yapıyor. Suriye'de binlerce insan ölüyor ama bunları göstermiyorlar.

Ahmet Özhan, siyasete nasıl bakıyor?

Babam iktidar olmak istiyorsa ve ona inanıyorsam canım pahasına desteklerim. Koltuğa oturduğu an karşısındayım. Çünkü ondan sonra denetim başlar. Ben CHP'li bir evin çocuğuyum. Halk Partili bir babanın yönettiği, duvarlarında Atatürk resimlerinin olduğu bir evde büyüdüm. Bütün çocukluğum Atatürk profilleri çizerek geçti. Halk Partililiğin ne olduğunu bilirim. Babam adam gibi adamdı. Beş vakit namazını kılardı, hafızdı. Hayatı boyunca satılmadı. Ben Halk Partisi adına çok üzülüyorum. Baba mirasına iyi bakmadıkları için üzülüyorum. Sağlıklı bir CHP'nin sağlıklı bir muhalefet yaptığı yerde fayda olur ülke adına. Ama bu, sadece çete savaşına döndürülen bir siyasi anlayışla elde edilmez.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 12
  • alihsan paşa 10 yıl önce Şikayet Et
    bizim dedelerimiz de. hoca veya hacı olduğu halde tek partili dönemde yaşadıklarından mecburen halk partili idiler belki.
    Cevapla
  • alihsan paşa 10 yıl önce Şikayet Et
    biz harmandalı oynarken ancak. diz çökeriz
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Biz işte bu zihniyeti arıyoruz: İster AKP'li, ister CHP'li, ister MHP'li, ister BDP'li veya başka partıili. işte bu duruş Avrupa'daki partilerin yurtdışına karşı duruşlarıdır, kendi milletlerine ve devletlerine karşı tehlikeli olabileceklere karşı duruşudur. ''Bizim en sosyalistimiz bile milliyetçidir, bu yüzden bizi 2 Dünya savaşında yendilersede, alt edemediler, bir Dünya savaşı daha çıksa yine alt edemezler. Çünkü bizler, dost ile düşmanı çok iyi ayırabilen, hangi siyasi görüşte olursa olsun, evvela milliyetçi olan bir milletiz'' diyen bir SPD'li, bir KPD'liyle her zaman karşılaşırsınız (Almanya Sosyal Demokrat Partisi, Almanya Komünist Partisi, D=Deutschland=Almanya). Ama bizdeki bırakın sosyalistini, sosyalını, komünistini, milliyetçileri bile kendi değerlerine, atalarına, çıkarlarına karşılar. Çünkü çıkarımız nerede, birlikteliğin bizlere neler kazandıracağını, asıl düşmanımız kim, memleket nasıl kalkındırılır bilmezler. Ellerin öpülür Ahmet Özhan!
    Cevapla
  • fatih saklı 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursan ol! ister CHP li ister AKP li lütfen bu oyunu gör!. Mesajlar ülkemizi savunmak için korumak için olmalı. LÜTFEN ülkemizi ve birbirimizi sevelim.
    Cevapla
  • rıza durur 10 yıl önce Şikayet Et
    gerçek sanatcı işte böyle olur. bir kısım sözüm ona adı sanatcılar,halkı kışkırtmaya çalışırken gerçek milliyetçi ve müslüman,geleneklerine saygılı bir sanatcı nasıl olur u onlara öğreten bir duruş ve açıklama,sevgilerimi yolluyorum.........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti