Nuri Alço çok kızdı: Neden ben yokum

Ünlü sinema oyuncusu Nuri Alço, memleketi olan Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından açılan ‘Balmumu Müzesi'nde ünlü sanatçılar içinde kendisinin neden olmadığını anlayamadığını söyledi.

Nuri Alço çok kızdı: Neden ben yokum
Nuri Alço çok kızdı: Neden ben yokum
GİRİŞ 09.08.2013 12:42 GÜNCELLEME 09.08.2013 12:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eskişehir'e sık sık gelen ünlü oyuncu memleketini çok sevdiğini belirtti. Yılmaz Büyükerşen tarafından ünlülerin balmumu yapılmasının güzel bir olay olduğunu dile getiren Alço, sanatçılar içinde kendisini göremediği için üzüldüğünü söyledi.

Eskişehir'in kendi sanatçılarına sahip çıkmadığını vurgulayan Alço, “Eskişehirli bir sanatçı olarak bugüne kadar çok işler yaptım. Eskişehir sanatçılarına karşı uzak duruyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr Yılmaz Büyükerşen tarafından oluşturulan balmumu heykeller müzesinde benim de bir mumyamın bulunmasını arzu ederdim. Balmumu Müzesi'nde neden ben yokum nedenini bilmiyorum. Sebebi ne olursa olsun bulunmamamdan dolayı büyük bir üzüntü duydum” dedi.

"EROL TAŞ'TAN SONRA BEN..."

Bir iki şarkı mırıldanan ve Eskişehir'in dışında adı şanı duyulmamış şarkıcıların bile bal mumu heykelinin bulunduğunu söyleyen Alço, sözlerine şöyle devam etti:

Bal mumu heykeller yapılırken neyin kıstas alındığını bilmiyorum. Hiç bir zaman popülist bir sinema sanatçısı olmadım. Türk sinemasında Erol Taş'tan sonra ikinci kötü adam rolünü bu güne kadar kimseye kaptırmadım. Filmlerde ara sıra görünen kötü adam rollerinin aksine kendisinin film boyunca emek sarfettim. Bugüne kadar oynadığım 300'e yakın filmde bu başarının inkar edilemeyecek kadar açıkça görülüyor. Yıllarca kötü adam rollerinin bir numarasıydım. Balmumu müzesinde heykelimin olmamasının son derce kötü ve düşündürücü olduğunu düşünüyorum.”

“YILMAZ BÜYÜKERŞEN KONUŞMAMIZI UNUTTU”

Yılmaz Büyükerşen ile ulusal boyutta bir sinema festivali düzenleneme konusunda görüştüğünü dile getiren Alço, Büyükerşen'in üniversitede yapılırsa destek vereceklerini söylediğini belirtti.

Alço, Konuşmanın ardından uzun bir süre geçmesine rağmen hala kendisiyle bir iletişime geçilmediğini belirterek, “Büyükerşen, film festivaline belediye olarak girmeyeceklerini söyledi. Ancak üniversite düzeyinde olursa destek vereceklerini dile getirmişlerdi. Konuşmanın ardından bir çalışma başlamadı. Ben Büyükerşen'in bu konuyu unuttuğunu düşünüyorum. İlk görüşmemde bu konuyu kendisine yeniden ileteceğim” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • ahmet kelem 10 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki heykelin dikilmemiş! CHP ye kızan hırsını senin heykelinden alırdı.. Nuri bey neden alınıyorsun ki?Anadolunun kilit noktasındaki bir şehrin CHP zihniyetiyle Nasıl heykellerle içine edildiğini göz boyanıp sözde sanat eserleri ile(batının kilise kopyası binalarıyla)özünden koparılıp yok edildiğini görüyoruz. Hiç üzülme !Eskişehirin vefasızlığına kızacağına önce kendine bak.SEN memleketin için ne yaptın?Heykellerde değil sen hemşehrilerinin gönlünde yer kazan. Bilmez misin ki Eskişehirin şehir merkez nüfusu şehrin yerlisi değildir.Ve yerli Anadolu özünden uzak devşirme göçmen ve üniversite öğrencilerinden oluşur.Eskişehirliler şehirlerine sahip olmak aklıllılığını becerbilselerdi CHP yi tercih etmez ve bu güzel şehrimiz 5 gaziantep 2 kayseri 2 konya olurdu.Niye değil?Çünkü Ak parti yok ,CHP var heykelle sandalla mozartın senfonileriyle ülke kalkınmaz.Hiç kızma insanlar layık olduğu şekilde yönetilir ve karşılığını bulur..
    Cevapla
  • Fatih ışık 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu sanatçılar??. Arkadaşlar Bilen Var mı neden bu sanatçılar bu şekilde ? Neden çağırılmadım, ilk ben çıkarttım, ilk ben yaptım, bu bana hakarettir. İnsanlar bu insanları çok fazla pof poflamaktan dolayı başbakan zannediyorlar kendilerini. Çağırmak zorunda değil kimse.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!