Tatlıses, Şanlıurfa'da müzelik oldu!

Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, eşi, en büyük oğlu ve en küçük kızı ile Şanlıurfa'da adına yapılan sanat müzesinin açılışını yaptı. Açılışta gözyaşlarını tutamayan ünlü türkücü, müze yapılan yerin sanatla ilk tanıştığı yer olduğunu söyledi.

Tatlıses, Şanlıurfa'da müzelik oldu!
Tatlıses, Şanlıurfa'da müzelik oldu!
GİRİŞ 09.11.2013 19:29 GÜNCELLEME 09.11.2013 19:41

İbrahim Tatlıses'in hayranları ise Tatlıses'i daha yakından görebilmek için izdihama neden oldu.

İbrahim Tatlıses, eşi Ayşegül Yıldız, kızı Elif Ada ve oğlu Ahmet ile birlikte Şanlıurfa'ya geldi. Önce otelde dinlenen Tatlıses, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte adına düzenlenen müzenin açılışına katıldı. Binlerce hayranın yağmur altında beklediği Tatlıses, yoğun güvenlik önlemleri altında açılışı yapılacak olan müzenin yanına geldi. Önce eşi ve kızı müzeye geçti. Ardından tezahüratlar eşliğinde Tatlıses açılış kurdelesini kesti. Birçok hayranı da korumaların engellemeye çalışmasına rağmen müzenin içine girdi. Kalabalıkta ayakta durmakta zorlanan ünlü sanatçı, bir sandalyede oturarak dinlendi. Tatlıses, Şanlıurfa'da nam yapmış Kazancı Bedih, Seyfettin Sucu ve kendisinin de heykelinin bulunduğu bölümde oturdu. Heykeli ile birlikte fotoğraf çektirdi. Müzede bol bol fotoğraf çektiren Tatlıses, daha sonra müze çıkışında hemşehrilerine seslendi.

Hayranlarını yağmur altında beklettiği için özür dileyen Tatlıses, "Cenab-ı Hakk'ın işi.. Ben nereden bilebilirdim şimdi yağmur yağacağını. Bereketimle gittim, bereketimle geldim. Hiçbir zaman kafanızı önünüze eğmedim. Her zaman Urfa'nın ismini dünyaya tanıtmak istedim. En sonunda beni müzelik ettiniz, Allah razı olsun." dedi.

SANATLA TANIŞTIĞI YER MÜZESİ OLDU

Bu arada müze yapılan yerin Tatlıses'in sanatla tanıştığı yer olduğu öğrenildi. Tatlıses, açılışı yapılan yerin 17-18 yaşlarında gelip Kazancı Bedih'i, Seyfettin Sucu'yu dinlediği yer olduğunu belirtti. 'Burası neresi biliyor musunuz' diye hemşehrilerine soran Tatlıses: şöyle devam etti: "Benim 17-18 yaşında gelip çay içtiğim, Kazancı Bedih'i, Seyfettin Sucu'yu dinlediğim rahmetli kahveci Yasin Usta'nın yeri. Kimin aklına gelir, 30 yıl sonra İbo şöhret olacak, gelecek burada müze açacak? Aklıma gelmezdi. Demek ki yapılmaz diye bir şey yok."

Müzede, Tatlıses'e ait kıyafetler, tesbih ve müzik aletleri sergilenecek.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti