Rachid Taha, 2 Mayıs'ta İstanbul'da!

Cezayir asıllı Fransız müzisyen Rachid Taha Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında 2 Mayıs'ta İstanbul'da hayranları ile buluşacak.

Rachid Taha, 2 Mayıs'ta İstanbul'da!
Rachid Taha, 2 Mayıs'ta İstanbul'da!
GİRİŞ 24.04.2014 19:09 GÜNCELLEME 24.04.2014 19:35

Son albümü Zoom'un dünya turnesinin Türkiye ayağında İstanbul Kongre Merkezi'nde konser verecek olan Taha, İstanbul'da Cezayir fırtınası estirecek

Dünya medyasında "Cezayir'in Johnny Cash'e cevabı" olarak anılan ve isyankar rock ve punkı, Rai müziği ile harmanlayan ünlü sanatçı Rachid Taha, bu yıl 5.'si düzenlenen Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında 2 Mayıs'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde vereceği konserde hayranları ile buluşacak.

Single olarak 1997 yılında piyasaya sürdüğü "Ya Rayah" şarkısı ile Türkiye dahil olmak üzere, dünya çapında büyük bir üne kavuşan Taha, en son 1999 yılında Khaled ve Faudel ile verdikleri konserde seslendirdikleri Abdel Kader şarkısı ile bu ilgiyi daha da yükseltti.

"Voila Voila" şarıkısıyla ırkçı eğilime karşı dikkat çekmişti

The Clash'in meşhur "Rock the Casbah" ve en son "It's now or never" gibi parçalarına yaptığı cover'lar ile müzikseverlerin takdirini kazanan Rachid Taha, İstanbul'da Rai tarzı müziği ve sıra dışı vokalleri ile fırtınası estirmeye hazırlanıyor.

Yirmi yılı aşkın bir zamandır birlikte çalıştığı İngiliz prodüktör Steve Hillage ile Kuzey Afrika melodileri içeren rock ve elektronik tabanlı bir müzik yaratmayı başaran Taha, "Voila Voila" şarkısıyla bir zamanlar Fransa'da artmakta olan ırkçı eğilime karşı dikkat çekmişti.

Batı Cezayir'in Oran şehrinde dünyaya gelen ve hayatının ilk on yılını zeytinleri ile ünlü bir Cezayir şehri olan Sig'de geçiren Taha, Cezayir'deki politik iç karışıklıktan dolayı, ailesiyle birlikte Fransa'ya taşındı. Fransa'nın varoş semtlerinde göçmen faşizmiyle tanışan Taha, yıllarca bunun yarattığı sorunlar ile yüzleşmek zorunda kaldı. Bir kaç Kuzey Afrikalı arkadaşı ile 1981 yılında kurduğu Carte de Sejour (Yeşil Kart) grubu ile müzik yapmaya başlayan Rachid Taha, grubun 1989 yılında dağılmasıyla birlikte 1991 yılında çıkarttığı Barbès adlı albümü ile solo kariyerine devam etti.

Biletler Biletix gişeleri ve www.biletix.com'da.

Ayrıntılı Bilgi için:

Lorbi Tanıtım ve Halkla İlişkiler

Nurcan Arda / 0212 249 45 46 / 0532 768 64 68 / narda@lorbi.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı