Kenan İmirzalıoğlu efsane lider Aliya'nın mezarında

Kenan İmirzalıoğlu 6. Türk Film Festivali kapsamında Bosna'ya gitti. Ünlü aktör burada Aliya'nın da mezarını ziyaret etti.

Kenan İmirzalıoğlu efsane lider Aliya'nın mezarında
Kenan İmirzalıoğlu efsane lider Aliya'nın mezarında
GİRİŞ 26.04.2014 16:40 GÜNCELLEME 27.04.2014 08:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bosna Hersek'te, 6. Türk Film Festivali'ni açacak "Uzun Hikaye" filminin yönetmeni Osman Sınav ile oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu, film gösteriminden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kenan İmirzalıoğlu da Bosna'ya ilk kez geldiğini söyleyerek, "Bosna hiçbir zaman bizim yüreğimizden ve gönlümüzden uzak değildi" diye konuştu.

'BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM'
Sadece kendisinin değil, tüm tanıdıklarının ve ailesinin Bosnalıları akraba ve aile olarak gördüğünü ifade eden İmirzalıoğlu, şunları kaydetti:

"Arkadaşlara sözüm var çünkü sizin izlediğiniz ve sevdiğiniz 'Ezel'de olsun, 'Acı Hayat'ta olsun, 'Karadayı'da olsun, hep Boşnak arkadaşlarımız var ve özellikle o Boşnak arkadaşlarımın ve diğer ekibin sizlere çok selamı var. Burada olsun, sokakta olsun, insanlarla göze göze geldiğimiz zaman, Türkiye'den çok uzak değiliz ama sanki hiç o uzaklık yok ve uzaktaki akrabalarımı görüyormuşum gibi hissediyorum. O bakışlar gerçekten kalbime dokunuyor ve burada olmaktan gerçekten mutluyum."

'GÜZEL SENARYO OLURSA OYNARIM'
Bir gazetecinin, Bosna Hersek ile ilgili bir filmde rol almak isteyip istemediği sorusuna İmirzalıoğlu, "Güzel senaryo olursa neden olmasın. Buranın derdini anlatan bir filmi yapmak hepimizi mutlu eder" yanıtını verdi.

İmirzalıoğlu, Karadayı dizisiyle ilgili bir soru üzerine, "Çekimler halen devam ediyor. Ben çekimler arasında buraya geldim. Dün son bölümü bitirdik. Hazirana kadar devam edeceğiz. Diziye önümüzdeki sene de devam edeceğiz. Sonu acı mı olacak, tatlı mı olacak onun için beklememiz lazım" dedi.

Kenan İmirzalıoğlu ve yönetmen Osman Sınav, Saraybosna'da, Kovaçi Mezarlığı'nda bulunan ülkenin ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret etti.

Daha sonra söz alan yönetmen Osman Sınav, Bosna Hersek'e ilk defa 1995 yılında geldiğini ifade etti.

YORUMLAR 2
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Kenan için Senaryo. Yatak sahnelerinden başlamalı Samimi tek bir sözleri yok Cümleleri dahi senaryo Oyunculukları mükemmel! Bu ziyaretinle Aliya İzzetbegoviç in kemikleri sızlamıştır Kimin ne olduğunu ve nasıl bir hayat geçirdiğini bilseydiniz mezara gidip el açarken utanırdınız
    Cevapla
  • GOK YELELİ AGOP 9 yıl önce Şikayet Et
    HELAL OLSUN KENAN. Özel hayatında ve Karadayı dizisinde beni örnek alan yakışıklı aktör ,Aliya İzzetbegoviçin mezarını ziyaret etmekle tekrar gözüme girdin aferin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı