Rockçı İmam Tüzer’den konser

İmam Hatibi Ahmet Muhsin Tüzer, Finike Belediyesi tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenen festival kapsamında konser verdi.

Rockçı İmam Tüzer’den konser
Rockçı İmam Tüzer’den konser
GİRİŞ 23.06.2014 12:55 GÜNCELLEME 23.06.2014 12:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Antalya’nın Finike ilçesindeki konseri, Bağımsız Milletvekili, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, MHP’li Finike Belediye Başkanı Osman Kaan Sarıoğlu, MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, daire amirleri ve yaklaşık 250 kadar vatandaş izledi.

Rockçı İmam Ahmet Muhsin Tüzer alkışlar eşliğinde sahneye çıkarken, elektrogitar, tambur gibi zengin orkestra ile sela okudu. İngilizce, Arapça ve Türkçe eserler okuyan Tüzer’e konser sonunda Finike Belediye Başkanı Osman Kaan Sarıoğlu ve Ertuğrul Günay tarafından plaket ve çiçek taksim edildi. Ertuğrul Günay, “Ahmet Musin Tüzer’le tesadüfen tanıştım. Ben bu akşam bu konserden büyük keyif aldım. Ahmet Muhsin kardeşimizin okuduğu bu ilahileri tambur eşliğinde okusa kimse bir şey demez. Ama elektrogitar ile okuyunca tepki oluyor. Çünkü elektrogitar bizim kültürümüzde yok. Elektrogitar bizim icadımız değil. O zaman mikrofonda bizim buluşumuz değil, elektrikte bizim buluşumuz değil. O zaman camide onları da kullanmayalım. Ben Ahmet Muhsin Tüzer kardeşimizi destekliyorum” dedi.

Finike Belediye Başkanı Osman Kaan Sarıoğlu da, “Dinimizin temeli tebliğdir. Ahmet Musin Tüzer kardeşimizde tebliğ yaparken bu yolu seçmiş. Ahmet Musin Tüzer’in tebliğ yaparken bu yolu seçmesinin benim için bir sakıncası yok. Kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

”KONSER ROCK MÜZİĞİN İLAHİLERE UYARLANMASI YOLUNDA BİR ADIM OLACAK”

Ahmet Musin Tüzer, konser öncesi yaptığı röportajda, “Bu konser Rock müziğin ilahilere uyarlanması yolunda iyi bir adım olacaktır. Yüce Mevlamıza tasavvufla ulaşma olan bu misyonda istediğimiz hedefe Allahın izniyle yavaş yavaş ulaşacağız” dedi.

Rockçı İmam Ahmet Muhsin Tüzer, konser içinde Babası Ömer Tüzer’i sahneye davet etti. Tüzer, Gönül Hun Oldu Şavkından kasidesini okudu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Sahra- 9 yıl önce Şikayet Et
    Müzik ile tebliğ. kandırmacadan başka bir şey değil.. Sizi müzik eşliğinde dinlediğiniz ilahilerin sözleri değil notaları enstrümanı mest eder, sözler ise bir nevi "çerez" muamelesi görür. Tebliğde ise esas olan ne söylediğinizdir, sözlerdir. Bunu dinleyenler nağmeye kulak verir ne dediğinize değil,hoşa giden çalgısıdır gaye söz olsa şiir gibi okumak da dinleyeni mest eder ama bu dinleyenler için sözkonusu değil. dolayısıyla boşa kürek sallamaktan ziyade şahsi fikrim belki pop müzik bundan daha zararsızdır. Tasavvuf deyince akla gelen musikinin dinimizde hiçbir yeri ve bağlayıcılığı yoktur,kaldı ki Allah isminin bu tarz konserlere malzeme edilmesinin tebliğ ile uzak yakın ne ilgisi olabilir? Debu diye bir müzik grubu vardı, müzik ile tebliğ ettiğine inanan bir tarikat olduklarını savunuyorlardı. Şimdi öyle yaygınlaştı ki,Lafza-i Celal,Resulullah asv ın ismi,mukaddesatımız hem ticaret malzemesi yapılıyor hem de tebliğ kılıfına büründürülüyor,asılsız bir tasavvuf anlayışı..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi