İşte Deniz Seki'yi kurtaracak hamle!

Hakkında yakalama kararı çıkartılan şarkıcı Deniz Seki, kanser şüphesiyle savcılığa rapor sunup infaz erteleme talebinde bulundu

İşte Deniz Seki'yi kurtaracak hamle!
İşte Deniz Seki'yi kurtaracak hamle!
GİRİŞ 27.06.2014 08:28 GÜNCELLEME 27.06.2014 08:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eski özel yetkili mahkemelerden İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen uyuşturucu davasında yargılanan şarkıcı Deniz Seki, “kokain ticareti yapmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay da bu cezayı onamıştı. Seki için mahkeme 30 Mayıs günü yakalama kararı çıkartmıştı. Ancak Seki o günden bu yana teslim olmadı ve kendisine ait adreslerde yapılan aramalarda da bulunamadı.  

Savcılık yanıt vermedi
 
Hakkındaki infaz işlemi uygulanamayan ve “Kaçtı mı?” sorusunu akıllara getiren Seki’nin infazının ertelenmesi için savcılığa sağlıkraporu sunduğu ortaya çıktı. İnfaz işlemlerini yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan raporun şubat ayında bir hastaneden alındığı belirtilirken raporda, “Kadınsal bir hastalık nedeniyle kanser riskinin bulunduğu” yönünde tespitler yer aldı. Deniz Seki bu rapor doğrultusunda 5275 Sayılı Kanun’un 16. maddesinde yer alan “Hapis cezasının infazının hastalık nedeniyle ertelenmesi” hükmü kapsamında infazının ertelenmesini istedi. Savcılık ise Seki’nin bu talebine henüz bir yanıt vermedi. 
 
3.5 yıl daha yatacak
 
Seki, İnfaz Kanunu kapsamında aldığı hapis cezasının 3’te 2’sini cezaevinde geçirecek. Buna göre 6 yıl 3 ay ceza alan Seki, 4 yıl 2 ay cezaevinde kalacak. Daha önce 7.5 ay cezaevinde yatan Seki, 3.5 yıl daha cezaevinde yatacak. Ancak Seki, cezaevinde geçireceği sürenin son 1 yılını da denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirebilecek.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 1
  • ercan aykan 9 yıl önce Şikayet Et
    ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURSUN.... Bir zamanlar Humeyninin İranın başında olduğu dönemlerde aklımda yer etmiş, hatırama kazunmış bir karikatürü hiç unutmuyorum. Karikatürde bir İranlı ev hanımı çamaşı sepetindeki çokça çamaşırıyla ipin karşısına geçmiş hem asıyor hemde Humeyniye sesleniyordu: HUMEYNİ! HUMEYNİ! DUYDUMKİ ÖNÜNE GELENİ ASIYORSUN ŞU BENİM ÇAMAŞIRLARIMIDA ASSANA....Şimdi diyeceksinizki ne alakası var? belkide yok lakin Deniz ZEKİde pekala Haşi KILIÇa dönüp: HAŞİM! HAŞİM! DUYDUMKİ ÖMÜR BOYU MAHKUMLARINI DAHİ SALAIVERİYORMUŞSUN, BENİDE SALSANA...diyebilir...bence bir mahsuru yok...hatta bu çifte standartı ancak bir genel af paklar...öyleya HANİ DEMOKRASI HERKESE LAZIM DEĞİLMİYDİ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde