Sezen Aksu Alevilere selam yolladı

Türk pop müziğin usta ismi Sezen Aksu, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde Kardeş Türküler konserine konuk oldu.

Sezen Aksu Alevilere selam yolladı
Sezen Aksu Alevilere selam yolladı
GİRİŞ 04.07.2014 12:51 GÜNCELLEME 04.07.2014 12:51

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenen Kardeş Türküler konserine Türk Pop müziğinin usta ismi Sezan Aksu ve Ermeni asıllı müzisyen Ara Dinkjian konuk oldu.
 

Birçok dilde şarkılarını seslendiren Kardeş Türküler, konserin başında Soma ve Lice'yi andı. Kürtçe, Ermenice, Arapça, Türkçe, Zazaca ve Çerkesçe şarkılar söyleyen Kardeş Türküler'e ilk bölümde Ara Dinkjian uduyla eşlik etti.

MİNİK SERÇE ALEVİLERİ SELAMLADI

Konserin ikinci yarısında Kardeş Türküler'e Sezen Aksu eşlik etti. Sezen Aksu Yeniliğe Doğru adlı şarkısıyla konsere başladı. Ardından Kardeş Türküler ile birlikte en sevilen şarkılarını seslendirdi. Sezen Aksu, "Bu da gelir bu da geçer" adlı türküyü seslendirdikten sonra "Kaç asırlık zulme dayanan Alevi kardeşlerime selam olsun" şeklinde konuştu.

"HEPİNİZİN KENDİSİNİ GÖZDEN GEÇİRMESİ GEREKİYOR"

Konser sırasında bir sosyal medya ağı üzerinden şarkı sözlerini eleştiren bir hayranına cevap veren Sezen Aksu, ”Başkalarının özgürlük alanına saygılı, hiçbir şekilde karşısındakinin hayatına ipotek koymayan, burada son derece özgürlükçü bir insan portresi var ancak siz bundan başka bir şey anladıysanız müsaitmişsiniz.

Hakikaten hepinizin kendisini gözden geçirmesi gerekiyor, ayrıca ben icazet merkezi miyim yola çıkın deyince koşa koşa çıkacaksınız. Hala aynı fikirdeyim herkes başkalarının yaşam alanına saygı göstermeli, kimse kimsenin hayatı üzerinde ipotek hakkı yok” diye konuştu.

SABAHAT TUNCEL DE KONSERDEYDİ

Şarkılarıyla sevenlerini coşturan Sezen Aksu’ya, Ud’uyla Ermeni asıllı müzisyen Ara Dinkjian da eşlik etti. Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenen konser yaklaşık 3 saat sürerken, müzik severler keyifli dakikalar yaşadı. Konsere, HDP eski Eş Başkanı Sebahat Tuncel de katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak