Efsane başkan Ali Şen'den Erdoğan'a destek

Fenerbahçe'nin efsane Başkanı Ali Şen, torununun ölümünden sonra ilk kez konuştu. Şen'den Erdoğan'a başkanlık sistemi desteği geldi.

Efsane başkan Ali Şen'den Erdoğan'a destek
Efsane başkan Ali Şen'den Erdoğan'a destek
GİRİŞ 26.07.2014 17:21 GÜNCELLEME 26.07.2014 17:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaşadıklarını ve gündemi değerlendiren Şen, Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerine destek verdi. Fenerbahçe'nin eski başkanı, ilk ve son röportajını Posta'dan Neslihan Yavuzcan'a verdi.

Torunu Alp Ali Şen'i ATV kazasında kaybeden Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen, Başlarına gelen felaketten dolayı çok üzgün olduğunu ifade etti.

Şen, "Başımıza gelen felaketten dolayı çok üzgünüz. Günlerimiz böyle geçiyor işte, toparlanmaya çalışıyoruz. Ateş  düştüğü yeri yakıyor. Allah kimseye vermesin böyle bir felaket. Allah rahmet eylesin torunuma, ilginçtir; Allah felaket veriyor, arkasından da zaman diye bir ilaç... Sabır, sabır... Ve dua..." şeklinde konuştu.

Şen'in Bodrum'daki çiftliğinde gerçekleşen röportajda Şen, Fenerbahçe'den siyasete ve özel yaşamına dair açıklamalarda bulundu. Şen'in başkanlık sistemi ile ilgili görüşleri bir hayli dikkat çekiciydi.

Röportajın o bölümü şöyle:

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BENİMSİYORUM"

Dünya nereye gidiyor?

İyi yere gitmediğini yıllardır söylüyorum. Bugün dünyada en iyi rejimin, demokratik parlamenter rejim olduğunu biliyoruz. Demokrasi ile yönetilen ülkelerin önü hep açık.

•Başkanlık sistemine mi girecek ülkemiz? Bölünecek miyiz sizce?

12 Eylül 1981 darbesiyle yeni anayasa yapıldı. Ve devlet başkanına fazla imkanlar verildi. Ancak icra yine başbakanda, yine parlamentoda. Anayasa değişmeli mi? Bence evet. Başkanlık, benim beğeneceğim bir sistem. Ama bunun için anayasanın değişmesi lazım.

•Eyaletlere mi bölüneceğiz?

Eyaletler sistemi ile başkanlık sistemi aynı değil. Amerika'da başsavcıyı da valiyi de halk seçiyor. Bizde ise valiyi, hükümet . tayin ediyor. Seçilenler ve tayin edilenlerin yönettiği bir sistem olmamalı. Mümkünse her alanda halk kendisini yöneteni seçebilsin.

"KAŞ ÇATMANIN ARDINDA KAVGA"

•Türkiye'de ne olacak sizce?

Ekonomisi güçlü olan ülkelerde mezhep çatışmaları olmaz. Olsa da bir şey ifade etmez. İnsanlar iyi yaşıyorlarsa, mutlularsa ve sıkıntı çekmiyorlarsa kaşları çatılmaz. Kaş çatmanın ardından kavga gelir, kavganın arkasından kaos gelir, kaosun arkasında savaş vardır.

•Neyi paylaşamıyoruz peki?

Küreselleşmenin iyi bir sistem olmadığı anlaşıldı. Zengin daha zengin oldu, fakir daha fakir... ürtadirek, toplumun ana direğidir. Fukaraların umudu bitti. Zenginliği elinde tutan, dünya nüfusunun yüzde 7'si. Komünizm battı, kapitalizm de battı. 'Çürükler gider, sağlamlar kalır' kapitalizmi tarif eden bir deyimdir.

"TEKNOLOJİ MUTSUZLUĞA İTİYOR"

•Son dönemde depresyona girenler arttı. Herkes bir çıkış yolu arıyor.

Bu, medeniyetin ve teknolojinin faturası. Teknoloji, mutsuzluğa ve depresyona itiyor. İstanbul'a gittiğimde arabadan bakıyorum... Allah razı olsun herkesten, mini eteklisi de başörtülüsü de el sallıyor bana ama yüzlerinde mutsuzluğu görüyorum. Bakın çevrenize herkes somurtuyor. Eskiden küçük şeylerle mutlu olunurdu. Bugün çocuk oyuncak yerine cep telefonu aldığında mutlu oluyor. Teknoloji hayatı kolaylaştırırken insanları mutsuz etti.

YORUMLAR 1
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Aklı olan Her herkes ve Fenerbahçeli R.T.Erdoğana oy verir...... ...Çünkü Devletinde, R.T.Erdoğanında, Fenerbahçeninde ,Düşmanı aynı..Şike operasyonu,Gezi parkı,17 aralık operasyonu aynı tarlanın mahsulleri.Amaç aynı..Türkiyeyi bölmek parçalamak...Aklı olan bunu görür oyunu ona göre verir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı