Fazıl Say'ın eleştirdiği şef işten kovuldu

Fazıl Say'ın bir süre önce eleştirdiği, Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası'nın şefi Gürer Aykal görevinden ayrıldı.

Fazıl Say'ın eleştirdiği şef işten kovuldu
Fazıl Say'ın eleştirdiği şef işten kovuldu
GİRİŞ 29.07.2014 14:28 GÜNCELLEME 29.07.2014 14:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi, ünlü piyanist Fazıl Say'ın bir süre önce eleştirdiği, Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası'nın kurucusu olan ve şefliğini de yapan Gürer Aykal'la sözleşmeyi sonlandırdı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin eski sanat yönetmeni Fazıl Say'ın yerine, Kasım ayında yapılacak 15'inci festival için Orkestra Şefi Gürer Aykal'la anlaşmış bu da tepkilere neden olmuştu. Fazıl Say tepkisini sosyal medya üzerinden şu sözlerle dile getirmişti:

"Türel ile Aykal Antalya’da çok güzel şeyler yapacaklarmış. Festivali büyüteceklermiş. Orkestra kuracaklarmış. Öyle bakakaldım bir an. Orkestra elemanlarında Atatürk rozeti olmadığı için zılgıt çeken Aykal ve Antalya’da AKP ile ‘çok güzel şeyler’ yapmak, mesela Fazıl’ın kovulduğu kendi festivalini büyütmesi... Sağolsun, Aykal Hoca. Büyüksün. Mesela zaten iki orkestrası olan bir şehirde AKP ile bir tane daha orkestra kurmak, ama diğer ikisini kapatılma tehlikesini, bütün yaşananları, sıkıntıları unutuvermek... Antalya dışında bir dünya olduğunu ve orada bu işin pek öyle olamayacağını unutması Aykal’ın... Ben şaşırdım. Belki siz de şaşırmışsınızdır."

Bu krizin ardından İzmir'de, Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası'nın kurucusu ve şefliğini de yapan Gürer Aykal'la sözleşmesini sonlandırdı. Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar da yaşanan gelişmelerin ardından böyle bir karar aldıklarını belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • erdobay 9 yıl önce Şikayet Et
    turko. İşte vtan haini chp liler böyle.. Sadece kendilerinde hka görürürler. Başkası sözleşmeyi fesih etse hergün günlerce hain medya haber yaapar. Ama hain chp olursa kimse bir satır yazmazz. Bu sanatçı geçinen millet düşmanı fazıl da artık fazla konuşmaya başladı. Seniin kapı gıçırtını kim dinliyorki.. Önce sanatçıda ahlak olmalı örnek olmalı.. Sende hiç biri yok
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    AH SAY VAH SAY SENDE KENDİNİ FASÜLYE SANIYORSUN ??. Sen bana üste para versen ben senin GIÇIRTINI YEMİN EDERİM DİNLEMEM ANCAK SİNEKLER DİNLER SENİ İYİ UYUM SAĞLIYORSUN.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!