'Yeşilçam'ın Küçük Eniştesi'nden kötü haber

Türk sinemasında, "Tosun Paşa" filminde canlandırdığı "küçük enişte Bekir" karakteriyle ünlenen 75 yaşındaki Tuncay Gürel, vefat etti.

'Yeşilçam'ın Küçük Eniştesi'nden kötü haber
'Yeşilçam'ın Küçük Eniştesi'nden kötü haber
GİRİŞ 29.08.2014 12:06 GÜNCELLEME 29.08.2014 12:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başrollerini Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit ve Şener Şen'in üstlendiği "Tosun Paşa" filminde canlandırdığı "küçük enişte Bekir" karakteriyle ünlenen Gürel, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) nedeniyle yaklaşık 1,5 aydır tedavi gördüğü Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Yoğun Bakım Servisinde bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Sanatçının oğlu Halil Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasını bu sabaha karşı kaybettiklerini belirterek, acılarının çok büyük olduğunu ifade etti.

Gürel, babasının cenazesinin yarın Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceğini bildirdi.

Tuncay Gürel Kimdir? 

Türk tiyatrosunda 50 yıl oyuncu olarak görev alan Tuncay Gürel, bu sürede pek çok tiyatro topluluğu ile çalıştı.

Sinemada 1976 yılında çekilen "Tosun Paşa" filminde canlandırdığı "küçük enişte Bekir" karakteriyle hafızalarda yer edinen Gürel, sonrasında adım attığı televizyon dizileri oyunculuğunda da "Uzaylı Zekiye", "Bizimkiler" ve "Yazlıkçılar" başta olmak üzere pek çok dizide unutulmaz rollere imza attı.

Rahatsızlığı artıncaya kadar sahneden hiç kopmayan Gürel, ekip arkadaşlarıyla Özel İzmir Şehir Tiyatrosunda sanat yaşamını aktif olarak sürdürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ihsan ataman 9 yıl önce Şikayet Et
    kellim kellim layanfe /söyle söyle faydasız. "Ölüm" kötü bir haber değildir, belki "üzücü" olabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı