Aksu'dan başörtü açıklaması: Saygıyla eğilirim

Minik serçe Sezen Aksu, İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu sahnesinde başörtüsü için söylediği sözlerine açıklık getirdi.

GİRİŞ 01.10.2014 11:00 GÜNCELLEME 01.10.2014 12:10
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, konserinde başörtüye yaptığı göndermeyle ilgili açıklama yaptı.

Sezen Aksu, 29 Eylül 2014 tarihinde İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu sahnesindeki şovunda özgürlükler üzerine dile getirdiği ve tepki çeken sözlerinin ardından resimi internet sitesinden bir açıklama yayınladı.

İşte o açıklama:

İNANÇ VE ÖZGÜRLÜKLERİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİRİM

“Meraklıların bilgisine, Sınırsız özgürlükten yanayım. Bir yetişkinin kendi iradesiyle verdiği her kararın, inançlarının, fikir ve düşüncelerinin önünde saygıyla eğilirim ve her türlü ayrımcılığın külliyen karşısındayım. Bütün yaşamım bunun örnekleriyle doludur.

CİNSİYETÇİ YAKLAŞIMI REDDEDİYORUM

Ancak henüz ilkokul çağındaki bir kız çocuğunun başını örterek, onu küçük bir kadına dönüştürmeyi öneren bu cinsiyetçi yaklaşımı sonuna kadar reddediyorum. Mesele budur; sahnede olup biten de hicivdir, şovdur.

Sevgilerimle, Sezen Aksu"

YORUMLAR 29
  • Sütçü İmam Torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    bizde yedik. Hadi afiyet olsun. Bu mudur yani olay
    Cevapla
  • Halil İbrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD militanı dolu burası.. Burada yorum yazanlara bakınca ne çok IŞİD militanı varmış memleketimde diyorum.Hepiniz potansiyel bir Işid militanı gibisiniz,sizin zihniyetin 1 adım ötesi : IŞİD dir.Hepinizde aynı potansiyel vardır.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    diyorki başı örtülü olunca heömen kadın oluyorlar!!. yan,i başı açık olanlar kadın değilse nedirler?Öyleyse okulada ilokuldan başlamasınlar,yaşları 18e gelince kendi özgür iradeleri ile okusunlar..18 yaşına kadar okul olmasın,hiç bir şey öğrenmesinler..belki matematik öğrenmek istemeuyecek,tarih,coğrafya öğrenmek istemeyecek..belki Bale yapmak istemeyecek..niye daha anaokulu yaşında iken öğretiyorsunuz ki... Bırakın 18inden sonra kendi karar versin..belki cahil kalma özgürlüğünü lullanacak..
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    SINIRSIZ ÖZGÜRLÜK HAYVANLARDA BİLE OLAMAZ,SEN SINIRISZ ÖZGÜRLÜK DİYORSUN İNANCA KARIŞIYORSUN.. Dünyanın hiç yerinde birden fazla insanın yaşadığı yerde sınırsız özgürlük olamaz.Bırakın insanı,hayvanlarda bile sınırsız özgürlük yoktur.İnsanın sınırlarını inancı,ailesi,çevresi,erkek veya kadın olması,köylü şehirli olması,eğitim seviyesi,kültürü ve yaşadığı ülkenin kuralları insanlara sınır getirir.İnsanlar istediği gibi hareket edemez yani özgürlükleri sınırlıdır.Başörtülü kızdan sokakta veya okulda çevresi etkileniyorsa,mini etekli kızdanda çevresi etkilenir ,etki bakımından düşünüyorsan farkı yok.Milletin derdi yok aslında.anne kaplı kızı açık,anne açık kızı kapalı,iki kardeşten biri minili biri çarşaflı,aynı sınıfta minili ile başörtülü arkadaş.Sorun millette değil sorun kendini batı yalakası olarak gören islam ve müslüman düşmanlarında.
    Cevapla
  • Ruhi Soylu 9 yıl önce Şikayet Et
    Düşünce özgürlüğü. Herkes dilediğini düşünmekte ve hakaret etmediği sürece bunu dile getirmekte özgürdür. Herkes aynı zamanda çocuğunu dilediği gibi dilediği değerlerle yetiştirmektede özgürdür. Bu anlaşılırsa sorun kalmaz. Yani Sezen hanım hakaret etmediği müddetçe düşüncesini söyleyebilir. Biz ise çocuklarımızı kendi dini ve vicdani değerlerimize uygun yetiştirebiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı