Fikret Otyam'dan sevindirici haber

Ressam ve gazeteci- yazar, 89 yaşındaki Fikret Otyam, geçirdiği mide kanaması sonrasında götürüldüğü hastanede yoğun bakım servisine alındı.

Fikret Otyam'dan sevindirici haber
Fikret Otyam'dan sevindirici haber
GİRİŞ 27.01.2015 11:17 GÜNCELLEME 27.01.2015 17:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Antalya'da yaşayan ünlü ressam ve gazeteci- yazar, 89 yaşındaki Fikret Otyam, geçirdiği mide kanaması sonrasında götürüldüğü hastanede yoğun bakım servisine alındı. Eşi Filiz Otyam, Fikret Otyam'ın uyandığı zaman hemşirelerden zeytin istediğini söyledi.

Kış aylarını Konyaaltı Caddesi’ndeki evinde, yaz aylarını Geyikbayırı Köyü’nde geçiren Fikret Otyam, yıllardan bu yana böbrek yetmezliği nedeniyle haftada 3 gün 4’er saat diyalize giriyor. Dün saat 15.00 sıralarında özel bir merkezde girdiği diyalizde rahatsızlanan Otyam, mide kanaması geçirdiği anlaşılınca ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

DAMADI ALİ BARANSEL DE HASTANEDE

Tansiyonu düşen ve solunum sıkıntısı çeken sanatçı Otyam, solunum cihazına bağlandı ve 4 ünite kan takviyesi yapıldı. Bilinci kapanan Otyam’a kalbin düzenli çalışmasını sağlayacak ilaçlar verildi. Saat 22.00 sıralarında tedaviye cevap veren ve tansiyonu normal değerlere gelen Fikret Otyam, kardiyoloji yoğun bakım servisine alındı.

Bu sabah bilinci açılan Fikret Otyam’ın mide kanamasının devam ettiğini belirten doktorları, kanamanın azaldığını yine de durumun ciddiyetini koruduğunu söyledi.  Dokuma sanatçısı eşi Filiz Otyam’ın yalnız bırakmadığı Fikret Otyam’ın kızı Elvan ve damadı Ali Baransel de hastaneye geldi.

ZEYTİN İSTEDİ

Öğle saatinde yoğun bakımda eşini ziyaret ettiğini dile getiren Filiz Otyam, “Yanına girdim. Dün destek ünitesine bağlıydı. ‘ Abla hazırlıklı olun durumu çok kritik’ diyorlardı. Yanına girdim uyuyordu. Bir şey istiyor musun? diye sordum, ‘Su’ istedi. Yaşam destek ünitesinden yeni çıktığı için zor yutkunuyordu. Uyandığında hemşirelerden 'Zeytin' istemiş. Ağız tadına çok düşkündür. Birkaç gün önce yöresel ürünler fuarından özel bir kalamata zeytin almıştık. O zeytine bayılıyor. Pazar günü onu almıştık. Aldığımız zeytini yemeye fırsatı olmadı. Gözünü açar açmaz aldığımız zeytini istemiş. Her şey çok güzele gidiyor. Çok şükür geriye döndü. Yaşam azmi. Herkesin gözü aydın. Fikret yeniden bizimle. Yüzümüz gülüyor şuan” diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    tanımam !
    Cevapla
  • hacı 9 yıl önce Şikayet Et
    Yakında amerikaya davet alır "
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...