Defne Halman'dan mescidi engelleme çağrısı

Yıllarca konser alanı olarak kullanılan ve fetih ruhunu inciten Rumelihisarı'ndaki mescit yapımı tiyatrocu Defne Halman'ı rahatsız etti.

GİRİŞ 06.05.2015 10:06 GÜNCELLEME 06.05.2015 11:29
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethi öncesinde Anadolu Hisarı'nın tam karşısına yaptırılan Rumeli Hisarı'nda yarım asırdan fazladır harabe bir halde bulunan ve yıkılan minaresi virane şeklinde kalan hisar mescidi sonunda aslına kavuşturuldu.

SKANDAL ÇAĞRI

Sadri Alışık Ödül Töreni'nde 'yılın en iyi kadın sanatçısı' ödülünü vermek üzere sahneye davet edilen Defne Halman, Rumelihisarı'ndaki mescit için skandal bir çağrıda bulunarak, ödül törenine gölge düşürdü. 

MESCİDE İZİN VERMEYELİM

Ödülü vermek için sahneye çıkan Defne Halman 'Rumelihisarı sahnesine mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim' diyerek skandal bir çağrı yaptı.

FATİH SULTAN MEHMED'İN MİRASI

Cami, hisarın içinde yer aldığından Hisar Camii, hisara Boğazkesen Kalesi dendiği için Kale Camii, Fatih yaptırdığı için de Fatih Sultan Mehmed Mescidi diye adlandırılmış ve hepsi de değişik vesilelerle kullanılarak yaşatılmıştı. Fakat o en çok, Sultan II. Mehmed’e "Fatihler babası" manasına gelen ‘Ebu’l Feth’ sıfatı verildiği, camiyi de onun yaptırıp vakfettiği için fethi tedai ettirmesinin de tesiriyle Ebu’l Feth Camii adıyla anılmıştı.

KAYNAK: BEYAZ GAZETE
YORUMLAR 140
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hak ile batılın şavaşıdır.Bu kadında batıl için mücadele ediyor.Yani kendince görevini yapıyor.Bu ve bunun gibi şeytani kadınlar hep var olacaklar ve yükümlü oldukları vazifelerini yapacaklar bu kıyamete kadar böyle sürü gidecek.
    Cevapla
  • Isimsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Türkiye'ye Müslümanlığı en güzel şekilde örnek Gösteren insanlar Lazım sizin gibi Düşünen, boş işlerle uğraşan insanlar diyil.
    Cevapla
  • Molla Kasım 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi oradan beya, sen kim oluyorsun!..
    Cevapla
  • Osmanli Torunu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizans torunlari, siz istemeseniz de Islamin nurunu söndüremeyeceksiniz!!! Abdestsiz soysuzlar..
    Cevapla
  • dünü belli olmayan bugünü yaşayamaz 8 yıl önce Şikayet Et
    bütün yaşamı yurt dışında olup tarih dersi almamış İslâm karşılarına inat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması