Zeki Alasya 1,2 milyon doları nasıl kaybetmişti?

Hayatını kaybeden duayen oyuncu Zeki Alasya, son röportajında maddi sıkıntıları olduğunu, 1.2 milyon dolar para kaybettiğini anlatmıştı

Zeki Alasya 1,2 milyon doları nasıl kaybetmişti?
Zeki Alasya 1,2 milyon doları nasıl kaybetmişti?
GİRİŞ 08.05.2015 13:45 GÜNCELLEME 08.05.2015 13:51
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Usta oyuncu Zeki Alasya hayatını kaybetti. Usta oyuncu Alasya, son röportajını kapak konuğu olduğu Filmstudio dergisine vermişti. Usta oyuncu dergiye çarpıcı açıklamalar yapmıştı.

"METİN'İN PARASI VAR, BENİM YOK"

Maddi durumunun iyi olmadığını söyleyen Alasya "Emekli olamam, param yok. Bana yetecek kadar param olsa hiçbir güç beni bu piyasada tutamaz. Param olmadıkça da oynayacağım. Metin Akpınar'ın var mesela. Demek ki Zeki Alasya'nın da vardı da bir şey oldu diyelim. Eli açıklık, hesapsızlık ne derseniz artık. 3 sene balık lokantası işlettim, 1.2 milyon dolar para kaybettim." dedi.

 "DİZİ SEKTÖRÜNDE İNSAN GİBİ ÇALIŞMA YOK"

Dizi sektörü eskiden daha güzeldi. Son derece güç şartlarda, çok ucuza kaçarak yapılıyordu ama diziler 45 dakika oluyordu. Daha insanca çalışıyordunuz. Haftada 90 dakika bir dizi yapmak dünyanın en zor işi. Oyuncular ve kamera arkasında çalışanların tümü için, özellikle hanım arkadaşlar için inanılmaz zor. Düne kıyasla teknik olarak batıyı yakalamış vaziyetteyiz ama bu insanca bir çalışma değil. Bu, adi kapitalist düzenin size dayattığı bir olay. Olmaz böyle şey. Bundan 10 sene önce Küba'da bir film çektim. Saat beşte düğmeye basıldı ve bitti. Hâlbuki o gün mutlaka bitirilmesi gereken en az 3 saatlik daha çalışma vardı.

"OYUNCULAR 'TÜKENDİK' DEMEKTE HAKLI"

Oyuncuların "tükendik" söylemlerini haklı buluyorum. Gayretle çalışıyorlar, iyi paralar alıyorlar, itirazım yok. Hak eder etmez o ayrıca tartışılır. İnsanlara çok para verdiğiniz zaman, bu onları köle gibi çalıştıracaksınız anlamına gelmiyor. Batıda çok para alanlar bile insanca bir çalışma temposu ve kuralı içerisinde çalışıyorlar.

"KENDİMİZ OLURSAK BİZ DE OSCAR ALIRIZ"

Yabancı Oscar diye bir ödül var, bu Oscar'ı büyük reis Amerika veriyor. Bunu İtalya, Fransa gibi Avrupa'dan bir ülkeye vermek değil niyetleri. O zaman çok dikkat çekmiyor. Bunu Türkiye'ye, Malezya'ya, Güney Amerika'dan bazı ülkelere verirse büyük reisin iyi niyeti ortaya çıkar. Biz teknik ve kafa olarak bunu çok rahatlıkla alabilecek güçteyiz. İtalya sık sık alıyor bunu. Bir zamanlar birilerinin beğenmediği Yeşilçam'daki lezzette, sıcacık filmler yapıyorlar. 'The Postman', 'Cinema Paradiso', 'Hayat Güzeldir' yapıldı ve Yabancı Oscar aldı. Biz de kendimiz olalım. Tıpkı İtalyanların yaptığı gibi İstanbul'un Antalya'nın Urfa'nın güzelliklerini ön plana çıkaralım. İnanır mısınız, bunu yaptığımız ilk sene; "buyurun Oscar sizin" diyecekler. Bu kadar basit.

"OSCARLIK FİLMİ CEM YILMAZ YAPAR"

Uzun bir süredir filmleri eleştirmiyorum. İnsan benim yaşıma gelip, yaptıklarımı yapınca kendini bir şey söylemeye hakkı var zannediyor. Bazı filmlerde bazı yanlışları gördüğümde, tekrarlanmaması adına söylemek gibi yanlış bir yol seçtim. Bana göre doğru bir yoldu, gene aynı iddiadayım ama bu insanları çok rahatsız etti. Yılmaz Erdoğan adam gibi ayakları yere basan çok güzel işler yapmaya başladı. 'Kelebeğin Rüyası' filmi çok güzeldi. Bence en iyi işi yapacak olan Cem Yılmaz. Cem Yılmaz'ın Arog, Gora gibi filmlerini çok beğenmedim. Sinemada müthiş becerikli olduğu başka şeyler var, görüyorum. Yabancı Oscar'a aday olacak dediğim filmleri en iyi yapacak adam da şu an Cem Yılmaz. Ata Demirer, 'Eyvah Eyvah' diye filmler yapıyor. Onlardan bizim Yeşilçam'daki lezzeti alıyorum.

"KIVANÇ'SIZ DİZİ İLK 100'E GİREMEZ"

Bir dönem bu jön, jönfi modasının bittiğine dair laflar ediliyordu. Ben ona çok inanmadım. Bazı dönemlerde aykırılıklar çıkabilir. Humphrey Bogart diye bir oyuncu var, suratına bakamazsınız ama çok büyük bir oyuncuydu. Bizde de Turhan Seyfioğlu vardı, Humphrey Bogart familyasından ama büyük bir oyuncumuzdu. Kıvanç Tatlıtuğ'u alın diziden, dizi ilk yüze giremez. Oyunculuk olarak çok eğitti kendini. Yalnız öyle oyunculardan çok büyük oyunculuk beklemeyin. Clark Gable'lar, Ayhan Işık'lar, öyle duran, çok fazla oyunculuk kabiliyeti olmayan adamlardı. Ayhan Işık ağabey olağanüstü yakışıklıydı ama kötü bir oyuncuydu. Halit Ergenç, klasik jönle bahsettiğimiz çirkin kralların arasında bir adam, erkek güzeli değil.

"GÜNÜMÜZDE JÖNDAM (KADIN OYUNCU) GÖREMİYORUM"

Türkan Şoray. Fatma Girik de, Hülya Koçyiğit de çok güzel kadınlar ama Türkan Şoray'da büyülü bir güzellik var. Kamera onu çok sevdi. Perdede nefesinizi kesecek kadar güzeldi, onun gibisi henüz gelmedi. Günümüzde jöndam göremiyorum ama Beren Saat ve Nurgül Yeşilçay'ı beğeniyorum."

YORUMLAR 27
  • Fadiloğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Milletçe sevmiştik seni büyük usta.
    Cevapla
  • Samet Özer 8 yıl önce Şikayet Et
    dizilerde çok zor şartlar altında bölüm başına benim 1 yılda kazandığımın 10 katını kazanan dizi Sektörünün garip işçileri sizinde işiniz zor tabi , bir Yemek 10 bin lira bir bahşiş bin lira evleriniz falan çok küçük 400-500 metrekare anca gelir , köpeğinizin aylık masrafı 10 bin lira arabalarınız milyon Dolarlık zor, 5-6 ay anca tatil yaparsınız ne diyelim Allah kolaylık versin
    Cevapla
  • ali cesur 8 yıl önce Şikayet Et
    toprağı bol olsun....
    Cevapla
  • haltintas 8 yıl önce Şikayet Et
    ne diyelim ölümü bizlere ve kızına ibret olur İnş. Allah doğru yola eriştirsin hepimizi. Amin
    Cevapla
  • iman 8 yıl önce Şikayet Et
    kelimei şahadet getiren iman ı olan herkese rahmet edilir ,onun için doğrusu bir ölüye veya mezarlıklarda imanı olanlara allah rahmet eylesın demek daha doğru olur ,imansıza rahmet edilmez ,yine kimin imanı olduğu,kimin imanı olmadığını biz bilemeyiz onun için rahmet ederken başına imanı var ise eklemek uygundur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…